Зеленський чи Порошенко: опитування показало, хто очолює президентський рейтинг
Зеленський чи Порошенко: опитування показало, хто очолює президентський рейтинг

Зеленський чи Порошенко: опитування показало, хто очолює президентський рейтинг

Якби вибори президента України відбувалися в другій половині січня 2021 року, найбільше голосів отримав би чинний глава держави Володимир Зеленський.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) 22 січня.

Так, за Зеленського наразі готові проголосувати 13,4% серед всіх респондентів і 19,8% серед тих, хто визначився з вибором.

На другому місці – екс-президент Петро Порошенко, якого підтримали б 10,6% серед всіх респондентів і 15,7% серед тих, хто визначився з вибором.

Далі в рейтингу йдуть: Юлія Тимошенко (8% і 11,8% відповідно), Юрій Бойко (7,4% і 11%), Ігор Смешко (6% і 8,9%), Віктор Медведчук (5% і 7,5%), Володимир Гройсман (3,9% і 5,8%).

Загалом респондентам надавався список з 14 кандидатів, в якому є і Київський міський голова Віталій Кличко. За нього свої голоси на сьогодні готові віддати 0,6% всіх респондентів та 0,9% тих, хто визначився з вибором.

За іншого кандидата, не включеного до списку КМІС, хочуть голосувати 3,5% та 5,3% відповідно.

Сказали, що поки не визначились з кандидатурою – 9,3% опитаних, а не голосуватимуть – 19,2%.

Також респондентам моделювалися дві пари другого туру виборів: Зеленський і Порошенко та Порошенко і Бойко.

Президентський рейтинг / скріншот
Президентський рейтинг / скріншот

У парі Зеленський і Порошенко 30,6% серед усіх респондентів підтримали б чинного президента України, а за Порошенка віддали б свій голос 24,9% респондентів.

«У перерахунку до тих, хто визначився з вибором, 55,2% підтримали б Зеленського, а 44,8% – Порошенка. Різниця між кандидатами перевищує похибку, тому в такій парі станом на кінець січня набирає більше Зеленський», - зазначають соціологи.

У парі Бойко і Порошенко 33,9% серед усіх респондентів проголосували б за Бойка, а 30,1% – за Порошенка. «Серед тих, хто визначився з вибором, 53% голосують за Бойка, 47% – за Порошенка. Утім, різниця між кандидатами – в межах похибки, тому формально за результатами опитування вони мають приблизно однакову підтримку», - зазначили в КМІС.

Як проводилося опитування

  • На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів опитано 1005 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України.
  • До вибірки не включаються території, які тимчасово не контролюються владою України – АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей.
  • Статистична похибка вибірки не перевищує 3,1%.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Інна Андаліцька

Теги по теме
Владимир Зеленский Виктор Медведчук Петр Порошенко Юлия Тимошенко Юрий Бойко Владимир Гройсман
Источник материала
loader
loader