"Школярі вже за партами": у МОН розповіли про роботу освіти після локдауну
"Школярі вже за партами": у МОН розповіли про роботу освіти після локдауну

"Школярі вже за партами": у МОН розповіли про роботу освіти після локдауну

КИЇВ. 25 січня. УНН. Починаючи від сьогодні українські дитсадки та школи почали працювати у звичному режимі, а виші та профтехи можна відвідувати групами до 20 осіб. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет, інформує УНН.

Цитата:

"Від сьогодні в Україні діють карантинні заходи, які були встановлені урядом у грудні 2020 року. Отже, дитсадки та школи можуть працювати у звичному режимі. Заклади професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти можна відвідувати групами не більш ніж 20 осіб", - заявив Шкарлет.

Деталі

За оперативними даними міністра, більшість закладів загальної середньої освіти вже розпочали освітній процес в очній формі (з частковим використанням змішаної та дистанційної форм).

"За парти повернулися учні (майже 100% шкіл – очний формат) Одеської, Хмельницької, Дніпропетровської, Волинської, Донецької, Чернігівської, Івано-Франківської, Житомирської областей та місті Київ. Від 99% до 91% шкіл повернулися до очного формату навчання у Черкаській, Луганській, Сумській, Київській, Миколаївській (у місті Миколаїв учні 1-4, 9,11 класів навчатимуться в очному режимі, решта – за змішаною формою), а також у Херсонській та Харківській областях. Від 70% до 58% шкіл працюють очно в Чернівецькій, Запорізькій, Кіровоградській областях", - заявив глава МОН.

З його слів, на Полтавщині переважно змішана й дистанційна форми навчання. У Тернопільській області учні молодших класів відвідують уроки у звичному режимі, а школярі 5-11 класів навчаються за змішаною формою. У Вінницькій області 1-4 та 9-11 класи навчаються очно, 5-8 класи – за змішаною формою. У Рівненській, Львівській та Закарпатській областях переважно очна та змішана, частково – дистанційна форми навчання.

"Звертаю увагу, що заборонено відвідувати заклади освіти здобувачами освіти у разі, коли на самоізоляції через контакт із пацієнтом з підтвердженим COVID-19 перебуває понад 50% здобувачів освіти та персоналу. Варто пам’ятати, що всі заклади освіти мають працювати з дотриманням протиепідемічних заходів", - наголосив урядовець.

Варто нагадати

Україна з 25 січня повернулася до обмежень, які діяли до січневого жорсткого карантину, - по всій території країни правила "помаранчевої" зони.

Загалом дію обмежень продовжено до 28 лютого. Розглядається можливість продовжити адаптивний карантин до 31 березня.

Теги по теме
Коронавирус Образование
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader