Як локдаун вплине на курс долара: прогноз від Офісу президента
Як локдаун вплине на курс долара: прогноз від Офісу президента

Як локдаун вплине на курс долара: прогноз від Офісу президента

Запровадження локдауну, який розпочався 8 січня і діятиме до 24-го, суттєво не вплине на курс гривні до долара. Причиною є те, що кон’юнктура на зовнішніх ринках сприяє притоку валюти в країну, а багато підприємств не закривались і продовжують працювати.

Про це розповів радник президента з питань економіки Олег Устенко, інформує пресслужба ОП.

Він нагадав прогноз Мінекономіки про те, що у 2021 році курс гривні може становити 28,6 грн/дол.

Радник президента назвав чинники, які позитивно впливають на курс валюти. Перш за все, це висока ціна на товари, які експортує Україна: метали й сільськогосподарську продукцію.

"Українські експортери почнуть завозити в країну більше валютної виручки. А додаткова пропозиція валюти на ринку створюватиме тиск на іноземні валюти та сприятиме зміцненню гривні", — пояснив Устенко.

Крім того, приплив валюти в Україну збільшується завдяки кредитному ресурсу. Також у новому році Мінфін залучив на двох аукціонах з розміщення ОВДП понад 17 млрд грн.

"Частина з них була номінована у валюті. Це означає, що частина покупців для придбання ОВДП заводили в країну валюту і конвертували її у гривню", — додав він і запевнив, що у 2021 році створюються підстави для зміцнення національної валюти.

Нагадаємо, що українська гривня увійшла у п'ятірку найбільш недооцінених валют у світі за індексом Біг-Мака. На перше місце недооціненої валюти видання цього року потрапила валюта Лівану. 

Відео Гроші просто так: чи може держава побороти бідність українців за прикладом експерименту ТСН

Вирватися із бідності. На ТСН триває експеримент, у якому гроші роздають просто так. Ось уже 10 місяців Оксана Юрченко отримує безумовний базовий дохід у розмірі 8 тисяч гривень. Результати цього дослідження показали у Міністерстві соціальної політики – чи припав урядовцям до душі такий рецепт від злиднів - тільки в ТСН.

Гроші просто так: чи може держава побороти бідність українців за прикладом експерименту ТСН
ТСН. 19:30
  • Facebook 2
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Дмитро Гулійчук
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader