Відсторонення Трампа: чинний президент США оцінив можливість свого усунення від влади
Відсторонення Трампа: чинний президент США оцінив можливість свого усунення від влади

Відсторонення Трампа: чинний президент США оцінив можливість свого усунення від влади

Палата представників Конгресу США сьогодні, 13 січня, маєголосувати за імпічментчинного американського президента Дональда Трампа.

Про це розповіли у ТСН.Ранок13 січня. 

У США планують достроково усунути Трампа від влади за статтею "підбурення до заколоту" за його роль у штурмі Капітолію 6 січня. Раніше позбавити  влади чинного очільника країни демократи закликали віце-президента. Той мав задіяти 25-ту поправку до Конституції, але Майк Пенс відмовився це робити.

Тим часом сам Дональд Трамп уперше після штурму зявився на людях. У Техасі на кордоні з Мексикою він заявив: ймовірне усунення від влади його не бентежить.

"Свобода слова під загрозою, такого ніколи не було. 25 поправка мені зовсім не страшна, боятися треба Джо Байдену і його адміністрації. Як-то кажуть, стережіться своїх бажань", - сказав чинний президент Сполучених Штатів. 

Відео Палата представників Конгресу США сьогодні має голосувати за імпічмент Трампа

Відсторонення Трампа. Палата представників Конгресу США сьогодні має голосувати за імпічмент американського президента. Планують достроково усунути Трампа від влади за статтею "підбурення до заколоту" за його роль у штурмі Капітолію 6 січня. Раніше позбавити влади чинного очільника країни демократи закликали віцепрезидента. Той мав задіяти 25 поправку до Конституції. Однак Майк Пенс відмовився це робити. Тим часом сам Дональд Трамп уперше після штурму з`явився на людях. У Техасі на кордоні з Мексикою він заявив - ймовірне усунення від влади його не бентежить.

Палата представників Конгресу США сьогодні має голосувати за імпічмент Трампа
ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Нагадаємо, 6 січня на засіданні Конгресу США мали завершити офіційну процедуру підрахунку голосів виборців і оголосити Джо Байдена переможцем. Сотні прихильників чинного президента Дональда Трампа зібралися біля Капітолія, щоб висловити йому підтримку і почали штурм будівлі. Внаслідок масових протестів у Вашингтоні загинуло п'ять людей. Федеральне бюро розслідувань США відкрило 160 справ після масштабного штурму будівлі Конгресу.

Своєю чергою, демократи Палати представників США зібрали достатньо голосів, щоб оголосити імпічмент чинному президентуДональду Трампу за підбурювання до протестів у Капітолії. 

Автор:
Олена Капнік
Источник материала
loader
loader