Після Brexit нідерландські митники відбирають бутерброди у британських водіїв
Після Brexit нідерландські митники відбирають бутерброди у британських водіїв

Після Brexit нідерландські митники відбирають бутерброди у британських водіїв

Нідерландські митники конфіскують бутерброди з шинкою у водіїв, які прибувають на поромі з Великої Британії відповідно до правил, які набрали чинності після Brexit. Заборона набула чинності в перший день Нового року, коли завершився перехідний період після Brexit.

У сюжеті, який вийшов на нідерландському телебаченні, показано, як митники пояснюють здивованим водіям автомобілів і вантажівок на поромному терміналі Хук-оф-Холланд, що після Brexit "вам більше не дозволяється ввозити в Європу певні продукти, такі як м'ясо, фрукти, овочі, рибу тощо", інформує у вівторок, 12 січня, The Guardian.

На відео можна побачити, як приголомшеному водієві з декількома бутербродами, загорнутими в фольгу, який запитав, чи може він віддати м'ясо і залишити тільки хліб, один митник відповів: "Ні, все буде конфісковано. Ласкаво просимо в Brexit, сер, мені дуже шкода".

Британський Департамент навколишнього середовища, продовольства і сільських районів (Defra) заявив, що мандрівники повинні "використовувати, споживати або утилізувати" заборонені продукти на кордоні або до кордону.

"Від 1 січня 2021 року ви не зможете ввозити POAO (продукти тваринного походження), які, наприклад, містять м'ясо або молочні продукти (наприклад, сендвіч з шинкою і сиром), в ЄС", - йдеться в керівництві Defra для комерційних водіїв.

Європейська комісія заявляє, що заборона необхідна, тому що м'ясо і молочні продукти можуть містити патогени, що викликають хвороби тварин, такі як ящур або чума свиней, і "продовжують представляти реальну загрозу здоров'ю тварин у всьому Союзі".

Нідерландська митниця також розмістила фотографії продуктів, від пластівців для сніданку до апельсинів, конфіскованих владою на поромному терміналі, додавши: "Від 1 січня ви не можете просто привозити більше їжі з Британії".

Як відомо, Велика Британія за годину до Нового року офіційно вийшла зі складу Євросоюзу після 47 років членства. Такий крок уже давно охрестили "розлученням", проте подальші стосунки між ними все частіше називають дружніми. Прем'єр країни Борис Джонсон заявив, що тепер Британія має "свободу в наших руках" і можливість робити речі "по-іншому і краще", тепер довгий процес Brexit закінчився.

Відео Наслідки Brexit: чому британське суспільство розкололось, і чого очікувати він нової політики уряду

Половина британців святкувала вихід з Євросоюзу як Новий рік, а інша - вважає це катастрофою. Журналісти ТСН.Тижня говорили і з тими, і з іншими. А також з поляками, яких у Лондоні ледь не звинувачують у Brexit.  

Наслідки Brexit: чому британське суспільство розкололось, і чого очікувати він нової політики уряду
ТСН. Тиждень
  • Facebook 4
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Олена Вус
Источник материала
loader
loader