Палата представників закличе Пенса усунути Трампа з посади президента США - Пелосі
Палата представників закличе Пенса усунути Трампа з посади президента США - Пелосі

Палата представників закличе Пенса усунути Трампа з посади президента США - Пелосі

Члени Палати представників Конгресу США від Демократичної партії закличуть чинного віцепрезидента Майкла Пенса до усунення Дональда Трампа з посади. 

Про це із посиланням на спікерку Ненсі Пелосі в неділю, 10 січня, повідомляє The Hill.

"Захищаючи нашу Конституцію і нашу демократію, ми будемо діяти невідкладно, тому що цей президент представляє неминучу загрозу, - написала Пелосі в листі колегам. - З плином часу жах тривалого нападу на нашу демократію, що здійснюється цим президентом, посилюється, так само як і нагальна потреба в діях".

За її словами, в понеділок нижня палата американського Конгресу розгляне резолюцію, у якій Пенсу пропонуватиметься розпочати процес відсторонення від влади американського президента. Трампу закидають підбурювання до заколоту на тлі штурму Капітолія.

Демократи наполягатимуть на тому, щоби Пенс скликав Кабмін та застосував 25 поправку до Конституції США, відповідно до якої віцепрезидент повинен обійняти посаду глави держави у випадку оголошення недієздатності чинного президента.

Зазначається, що Палата представників чекатиме відповідь від Пенса протягом 24 годин. Якщо він її не надасть, то конгресмени "перейдуть до ухвалення закону про імпічмент".

Напередодні спікерка Палати представників Конгресу США, демократка Ненсі Пелосі закликала комітет з регламенту бути готовим до початку імпічменту Трампа.

Нагадаємо, що чинному американському президентові загрожує найкоротший імпічмент в історії США. 

Відео Спроба імпічменту Трампа і масові арешти: чим закінчиться штурм Капітолію для США

Понад два десятки арештів і друга спроба імпічменту Трампа. Америка оговтується від штурму Капітолію, який може мати дуже значні наслідки. Зокрема для соцмереж, які вперше в історії змушені цензурувати чинного президента своєї країни. Поки демократи сперечаються, чи варто загострювати становище спробою демонстративно усунути Трампа від влади, до миру американців закликають з іншого боку океану.  

Спроба імпічменту Трампа і масові арешти: чим закінчиться штурм Капітолію для США
ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Оксана Сопрович
Источник материала
loader
loader