Американський Конгрес подолав вето президента Трампа на оборонний бюджет
Американський Конгрес подолав вето президента Трампа на оборонний бюджет

Американський Конгрес подолав вето президента Трампа на оборонний бюджет

Американський Конгрес подолав вето президента Дональда Трампа на оборонний бюджет, який передбачає санкції проти "Північного потоку-2" та допомогу Україні.

Про це розповіли у ТСН.Ранок29 грудня.

Під час голосування щонайменше 322 конгресмени висловилися за документ, 87 виступили проти. Аби обійти блокування президента, від кожної палати американського Конгресу потрібно щонайменше дві третини голосів. Тепер аби документ набув чинності, його має підтримати сенат.

Відео Американський конгрес подолав вето Трампа на оборонний бюджет

Тепер аби він набув чинності, його ще має підтримати сенат. Проєкт оборонного бюджету США на наступний рік з поміж іншого містить розширені санкції проти російського газогону "Північний потік-2", а також компаній і підрядників, які долучатимуться до його будівництва. Крім того в кошторисі передбачено 250 мільйонів доларів на допомогу Україні, з них 75 мільйонів на системи летального озброєння.  

Американський конгрес подолав вето Трампа на оборонний бюджет
ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Слід зауважити, що проєкт оборонного бюджету США на наступний рік з-поміж іншого містить розширені санкції проти російського газогону "Північний потік-2", а також компаній і підрядників, які долучатимуться до його будівництва. До того ж у кошторисі передбачено 250 мільйонів доларів на допомогу Україні, з них 75 мільйонів на системи летального озброєння.

Як повідомлялося, чинний президент США Дональд Трамп підписав проєкт бюджету на 2021 рік в розмірі 2,3 трлн доларів, який включає виділення 900 млрд доларів на підтримку американської економіки в умовах пандемії COVID-19. 

Автор:
Тетяна Курпіта
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader