"Диявольські спокуси": у Литві прокоментували можливіть нормалізувати відносини з Росією
"Диявольські спокуси": у Литві прокоментували можливіть нормалізувати відносини з Росією

"Диявольські спокуси": у Литві прокоментували можливіть нормалізувати відносини з Росією

Новий очільник МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс прокоментував можливість нормалізувати відносини з Росією. Він переконаний, що не потрібно навіть намагатися, адже це – диявольські спокуси.

Це вулиця з одностороннім рухом, адеж відносини з Росією зараз у руках російського режиму. Габріелюса Ландсбергіса цитує литовське видання LRT.

Це не тільки литовське питання, моя принципова позиція – це держава, яка тероризує своїх сусідів, окупує території, порушуючи суверенітет, втручаючись у вибори, поширюючи фейкові новини й роблячи це майже у військовому порядку,
– заявив литовський дипломат.

Він переконаний, що не варто очікувати будь-яких змін у російській політиці. Мовляв, лише коли вона захоче бути справжнім міжнародним гравцем, то змінить своє ставлення до інших держав.

"Щодо Росії не потрібно допускати ілюзії та наївності. Це може траплятися й з нами. Я іноді чую це від бізнесу у сферах, пов'язаних з Росією, що відносини можна було б поліпшити. Я думаю, що потрібно не здаватися, це такі диявольські спокуси", – резюмував Габріелюс Ландсбергіс.

Коротко про взаємини Литви й Росії:

  • Литва має спільний кордон з Росією, а конкретно з її європейською частиною – Калінінґрадською областю. Після розпаду Радянського Союзу Литва повністю відвернулася від Росії та розпочала процес власної євроінтеграції.
  • Причини є різними, але основна, мабуть, це агресивна політика. Адже Литва стала частиною Радянського Союзу після окупації, тож цей шлях їй давно відомий. Відносини Росії з Литвою, як й іншими балтійськими державами доволі напружені.
  • До слова, у Литви гарні відносини з Україною. Зокрема вона активно підтримує євроінтеграційні прагнення нашої держави й часто виступає лобістом України в європейських інституціях.
Теги по теме
Россия Новости Новости политики Литва Василий Денисюк
Источник материала
loader
loader