ДБР повідомило про підозру екскерівнику ДФС Гутенку
ДБР повідомило про підозру екскерівнику ДФС Гутенку

ДБР повідомило про підозру екскерівнику ДФС Гутенку

КИЇВ. 11 грудня. УНН. Колишньому виконувачу обов’язків керівника Державної фіскальної служби України повідомили про підозру в незаконному встановленні собі надбавок, що завдало збитків бюджету у понад 300 тис. грн, за інтенсивність праці у період 2019-2020 років. У цей перод в.о. керівника ДФС був Денис Гутенко. Про це повідомляє УНН у з почиланням на дані пресслужби ДБР.

“Досудовим розслідуванням встановлено, що нині екскерівник ДФС видав накази про встановлення собі надбавок за інтенсивність праці у період 2019-2020 років без відповідного погодження міністром, який спрямовує та координує діяльність центрального органу виконавчої влади. У результаті таких дій підозрюваного Державному бюджету Україні завдано збитків у сумі понад 300 000 гривень”, - зазначили в ДБР.

Повідомляється, що колишньому в.о. керівника Державної фіскальної служби України повідомлено про підозру у перевищенні влади та службових повноважень (ч. 3 ст. 365 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

“Оскільки місце знаходження підозрюваного на даний час не встановлено, виконувачу обов’язки керівника Державної фіскальної служби України повідомлено про підозру в порядку, передбаченому Кримінальним процесуальним кодексом України”, - зазначили в ДБР.

Додамо, що обов'язки голови ДФС з 23 липня 2019 року по 12 лютого 2020 виконував Денис Гутенко.

У декларації Дениса Гутенка вказано, що заробітна плата на посаді директора департаменту розвитку підприємництва та регуляторної політики Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, де він працював перед службою в ДФС, становила 624 тисячі гривень за майже 7 місяців 2019 року.

А за 5 місяців і один тиждень роботи в Державній фіскальній службі Гутенко заробив 314 тисяч 808 гривень.

Також зазначається, що на рахунку Гутенка в “Ощадбанку” знаходиться 40 тисяч доларів США, в “Укргазбанку” - 189 тисяч гривень, готівкою — 80 тисяч доларів США.

Також Гутенко в травні 2019 року придбав авто Bayliner Discovery 2006 року за 49 тисяч гривень. Ринкова же ціна автомобіля знаходиться на позначці в 14 тисяч доларів США.

Додамо, що на Одеській митниці на хабарництві попався ще один топ-працівник.

Теги по теме
ГБР ГФС
Источник материала
loader
loader