Катастрофа Ан-26: у Міноборони повідомили, коли виплатять допомогу сім'ям загиблих
Катастрофа Ан-26: у Міноборони повідомили, коли виплатять допомогу сім'ям загиблих

Катастрофа Ан-26: у Міноборони повідомили, коли виплатять допомогу сім'ям загиблих

Міністерство оборони України розпочне виплату грошової допомоги сім'ям загиблих ​в авіакатастрофі літака Ан-26Ш, що сталася під Харковом 25 вересня, після отримання висновків слідства.

​Необхідні кошти для здійснення виплат у розмірі 40 мільйонів 989 тисяч гривень зарезервовані.​ Про це у четвер, 1 жовтня, повідомляє пресслужба відомства.

​"Ідентифікація тіл загиблих та офіційний висновок про причини смерті є обов’язковими та визначальними для призначення та виплати одноразової грошової допомоги сім'ям загиблих. Дані питання перебувають у компетенції Державного бюро розслідувань.​ ​Після отримання вищезазначених результатів та надходження до Міноборони визначеного законодавством необхідного переліку документів виплата стосовно кожного загиблого буде здійснена невідкладно", - йдеться в повідомленні.​

​В відомстві нагадали, що розмір допомоги складає 1 млн 576 тис. 500 грн. Це 750-кратний прожитковий мінімум для працездатних осіб, встановлений на 1 січня 2020 року (2102 грн). Допомога розподіляється рівними частками на всіх осіб, які мають право.​

Керівникам всіх рівнів доручено надавати максимальне сприяння сім’ям загиблих в якнайшвидшій підготовці документів та направленні до Міноборони.​

​"Наразі оформлення документів здійснюється через обласні військові комісаріати за місцем проживання одержувачів допомоги. Після затвердження рішення про виплату Міністром оборони, допомога буде невідкладно перерахована на рахунки одержувачів допомоги військовим комісаріатом", - резюмується в повідомленні.

Нагадаємо, що віцепрем’єр-міністр, голова державної комісії зі з'ясування причин та обставин катастрофи Ан-26 під Харковом Олег Уруський заявляє: зрозуміло, що на технічні несправності літака наклався людський фактор у різних його проявах.

Відео Технічна несправність чи помилка екіпажу: слідство розглядає чотири версії авіатрощі Ан-26

Тіла загиблих курсантів та екіпажу Ан-26, що розбився під Харковом, родини отримають уже за декілька днів. Про це заявили слідчі Державного бюро розслідувань. Експертизи ДНК нині завершують. Крім того, призначено близько пів сотні інших перевірок, рахуючи і вибухотехнічні. Саме вони та дані із бортових самописців мають пролити світло на причину катастрофи.  

Технічна несправність чи помилка екіпажу: слідство розглядає чотири версії авіатрощі Ан-26
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader