У Києві затримали чиновника Мін'юсту, який разом зі спільниками продавав бізнесмену держпосаду за 55 тис. дол
У Києві затримали чиновника Мін'юсту, який разом зі спільниками продавав бізнесмену держпосаду за 55 тис. дол

У Києві затримали чиновника Мін'юсту, який разом зі спільниками продавав бізнесмену держпосаду за 55 тис. дол

У Києві правоохоронці затримали чиновника Міністерства юстиції, який разом з трьома спільниками продавав керівнику комерційної структури посаду у державних органах за 55 тисяч доларів. Усіх зловмисників затримали під час отримання частини хабаря.

Про це сьогодні, 17 вересня,  повідомляє поліція Києва.

"Головний організатор – заступник керівника одного з відділів Міністерства юстиції України. Він розробив план злочинних дій, спрямований на отримання від одного з бізнесменів грошових коштів на сумі близько 55 тисяч доларів. За цю винагороду посадовець пообіцяв керівнику комерційної структури посаду у державних органах та надалі передати в управління близько 6 тисяч гектарів землі", - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці затримали чиновника та трьох його спільників у момент отримання першого траншу на суму 20 тисяч доларів. Усім чотирьом правопорушникам обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

"Під час обшуку офісного приміщення посадовця та приміщення інших трьох затриманих, були  вилучені гроші та інші речові докази, які підтверджують злочинну діяльність угрупування та особисті документи на майбутнього «кандидата на посаду", - зазначили у поліції.

Наразі досудове розслідування завершено. Слідчі скерували до Шевченківського районного суду столиці обвинувальний акт щодо організатора та його спільників для розгляду по суті. Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном від п’яти до десяти років.

Нагадаємо, народному депутату Олександру Юрченко сьогодні, 17 вересня, повідомили про підозру. Його підозрюють в отриманні та підбуренні до хабарів за голосування певних законопроєктів. 

Відео Венедіктова дала дозвіл на арешт депутата Олександра Юрченка

Слуга народу, Олександр Юрченко, якого підозрюють у хабарництві за замовну законотворчість, таки може опинитися за ґратами. Генпрокурорка Ірина Венедіктова підтвердила, що підписала підозру та клопотання про тримання його під вартою. Хоча ще у вівторок не бачила підстав для цього. Які шанси у нардепа опинитись за гратами та чи сів бодай хтось з його колег-депутатів за корупцію? Про це - дивіться далі у сюжеті.

Венедіктова дала дозвіл на арешт депутата Олександра Юрченка
Источник материала
loader
loader