У Британії готові завершити переговори про Brexit без угоди з ЄС
У Британії готові завершити переговори про Brexit без угоди з ЄС

У Британії готові завершити переговори про Brexit без угоди з ЄС

Уряд Великої Британії готовий піти з переговорів щодо Brexit, не уклавши торгівельну угоду з Євросоюзом. У Британії заявили, що розглядали такий варіант ще раніше.

Велика Британія повністю готова до торгівлі з ЄС і без угоди. Про це заявив головний перемовник Великої Британії щодо Brexit Девід Фрост в інтерв'ю The Mail on Sunday.

Яка позиція Великої Британії

Фрост запевнив, що країна не буде накладати вето на свої закони. Британець наголосив: бажання отримати контроль над грошима і справами країни "не повинно викликати суперечок".

Ось що значить бути незалежною країною, це те, за що голосував британський народ, і це те, що станеться в кінці року. Я не думаю, що ми цього взагалі боїмося. Ми хочемо повернути собі владу контролювати наші кордони, і це найголовніше,
– зазначив Фрост.

Британський уряд "повністю готовий" до торгівлі з ЄС без формальної угоди. За словами Фроста, це означатиме податки на експорт та митні перевірки.

Що кажуть в ЄС

Колега Фроста з ЄС, дипломат Мішель Барньє приїде до Британії 8 вересня для наступного етапу переговорів. Аби звершити будь-яку угоду, сторони мають кілька тижнів. Угода повинна набрати чинності до 31 грудня 2020 року.

Напередодні президент Європейської ради Шарль Мішель виявляв впевненість, що ЄС і Британія укладуть угоду про майбутні відносини після Brexit.

Що відомо про вихід Великої Британії з ЄС

  • 23 червня 2016 року у Великій Британії провели референдум щодо виходу з ЄС. 51,9% британців підтримали Brexit.
  • Велика Британія остаточно вийшла з Європейського Союзу 31 січня 2020 року.
  • Перед тим Brexit письмовою процедурою остаточно схвалила Рада ЄС.
  • Протягом перехідного періоду Велика Британія залишається учасником внутрішнього ринку ЄС та митного союзу. Однак сторони повинні домовитись про укладення торговельної угоди.

 

Теги по теме
Евросоюз Великобритания Новости политики Brexit
Источник материала
loader
loader