Українська делегації ТКГ провела екстрену нараду у Києві – що вирішили
Українська делегації ТКГ провела екстрену нараду у Києві – що вирішили

Українська делегації ТКГ провела екстрену нараду у Києві – що вирішили

У Києві 6 вересня відбулася розширена нарада керівництва української делегації в Тристоронній контактній групі через публічні погрози бойовиків обстріляти позиції ООС.

Участь у ній взяли віцепрем'єр-міністр України – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, міністр оборони України Андрій Таран та представники Генерального штабу України.

Про це повідомили у прес-службі Офісу президента.

"Ми дуже цінуємо режим повного та всеосяжного припинення вогню, якого вдалося досягти 27 липня.

Саме тому ми постійно стежимо за тим, як виконуються домовленості, й нам важливо, щоб Нормандський процес якомога швидше дав результат.

Українська сторона робитиме все для того, щоб не допустити зриву перемир'я на Донбасі", – наголосив глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук.

Зазначається, що у звіті місії ОБСЄ вказано, що проводилося повітряне спостереження в районі населеного пункту Шуми, не виявлено жодних змін в існуючих позиціях Збройних сил України у порівнянні з 5 липня 2020 року.

"Тобто СММ ОБСЄ фактично підтверджує відсутність будь-яких змін у позиційному розташуванні Збройних сил України, які порушували б домовленості ТКГ від 22 липня 2020 року щодо заходів з посилення режиму припинення вогню", – йдеться у повідомленні Офісу президента.

На нараді розглянули і порушення ворогом "перемир'я", внаслідок якого 6 вересня було поранено українського військовослужбовця.

"Взявши до уваги всі обставини інциденту, учасники наради дійшли висновку, що поодинокі провокації з боку ОРДЛО не можуть і не стануть підставою для зриву мирного процесу.

Тобто українська сторона робитиме все для того, щоб не допустити зриву перемир'я на Донбасі", – заявили в ОПУ.

В результаті обстрілу поранення отримав один український воїн.

Источник материала
loader
loader