Вино з мишенят і тюремних туалетів: у Швеції відкрили виставку дивного алкоголю
Вино з мишенят і тюремних туалетів: у Швеції відкрили виставку дивного алкоголю

Вино з мишенят і тюремних туалетів: у Швеції відкрили виставку дивного алкоголю

У шведському місті Мальме у Музеї огидної їжі відкрили тимчасову виставку дивних алкогольних напоїв. Зробили це, аби змусити людей вживати менше алкоголю.

Більшість напоїв, які є на виставці в Мальме, вживають десь у світі. А виникли вони тоді, коли люди дуже хотіли щось випити, але звичного алкоголю не було, повідомляє АР.

У Музеї огидної їжі хочуть, аби відвідувачі переглянули свої алкогольні смаки та не пили все підряд.

Що є на виставці дивних алконапоїв

  • пиво, яке продавали у білках;
  • вино з мишенят, яке п'ють у Китаї та Кореї;
  • давньокорейський напій, виготовлений з рису та дитячого калу, який забродив;
  • пиво з кукурудзяного борошна з Перу (чича-де-муко);
  • джин з Уганди, виготовлений зі зіпсованих бананів;
  • вино з перестиглого апельсина, який забродив у воді з тюремного туалету;
  • ісландське пиво, виготовлене з яєчка кита, яке закоптили в посліді овечок. Власники музею кажуть, що напій добре освіжає.

Крім того, на виставці є інформація про вживання алкоголю в СРСР. Зокрема, музей зібрав парфуми та лаки, які люди вживали у час, коли алкомагазини влада закривала задля зменшення пияцтва.

Виставку відкрили 5 вересня, триватиме вона впродовж трьох місяців.


Експонати виставки Музею огидної їжі / Фото АР

Що відомо про Музеї огидної їжі?

Розташований у шведському місті Мальме. Почав працювати у 2018 році та мав завершити роботу у січні 2019 року. Однак через популярність працює й досі. У музеї відвідувачам пропонують подивитися, понюхати й навіть скуштувати на смак 80 найсумнівніших делікатесів з усієї планети.
Теги по теме
Наталия Пристанская Курьезные новости
Источник материала
loader
loader