Колишній снайпер "ЛНР" розповів про загони бойовиків, які розстрілюють своїх, і умови "роботи"
Колишній снайпер "ЛНР" розповів про загони бойовиків, які розстрілюють своїх, і умови "роботи"

Колишній снайпер "ЛНР" розповів про загони бойовиків, які розстрілюють своїх, і умови "роботи"

Снайпер бойовиків "ЛНР" Ігор Петренко, який здався українським військовим, розповів про загороджувальні загони, які повинні розстрілювати тих, хто вирішить здатися або дезертирувати, а також про зарплати і російських керівників.

Пресцентр Операції об'єднаних сил розмістив відео, на якому колишній снайпер розповідає про те, як опинився в наймі, де проходив підготовку і умови "роботи".

Відео На Донбасі бойовики використовують перемир`я для поновлення раніше втрачених позицій

Порушники з лопатами. На Донбасі проросійські бойовики використовують перемир`я задля того, щоб поновити раніше втрачені позиції та проритися поближче до українських військових. Як на це реагують наші – у сюжеті. Більше про війну на Сході України

На Донбасі бойовики використовують перемир`я для поновлення раніше втрачених позицій

«Я житель Луганська, поступив на "службу" в червні 2014 року на посаду снайпера. Проходив підготовку під Ростовом. Нас тренували фахівці, грамотно розповідали", - говорить чоловік і додає, що тренування були на російській зброї.

Він переконує, що свою роботу після повернення не виконував, а на КПП "Михайлівка - Мар'ївка" перевіряв паспортів, а потім був направлений на будівництво бліндажів. "А потім нас хотіли відправити в загороджувальні загони. Якщо хтось із наших буде здаватися або бігти додому, нам давали наказ розстрілювати », - сказав колишній бойовик.

Він переконує, що саме це спонукало його скористатись програмою для найманців і здатись українським військовим. За його словами, його друг, який також мав такий намір, був застрелений одним із снайперів з того самого загороджувального загону. 

Затриманий снайпер противника зізнався про загороджувальні загони, які створені на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей

Опубліковано Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation Середа, 19 серпня 2020 р.

Чоловік додав, що зараз бойовики масово мають російські паспорти. "Раніше було мало, тому що треба були великі кошти, по 6 тис., по 6,3 тис. рублів платити за паспорти. А зараз зробили простіше, вже 300 рублів і отримуєш паспорт. Зарплата була 15 тис. рублів у 2018 році" - додав бойовик.

Також він розповів, що до Нового року зарплату давали подвійну але рідко, якщо якийсь радник приїде з Росії. За його словами, у його підрозділі з Росії було лише командування, всі інші військові - були з Луганської області.

Источник материала
loader
loader