Двох українських футболістів дискваліфікували за "договірняки" в Білорусі
Двох українських футболістів дискваліфікували за "договірняки" в Білорусі

Двох українських футболістів дискваліфікували за "договірняки" в Білорусі

Українці Ярослав Богунов та Максим Каленчук покарані Білоруською федерацією футболу за договірні матчі.

Півзахисник ПФК "Львів" Богунов, який у 2017 році виступав за білоруський "Нафтан" і там був замішаний в "договірняках", дискваліфікований на два роки . Також він заплатить штраф у розмірі 200 базових величин (понад 58 тисяч гривень).

"За "Нафтан" грав в гостях проти брестського "Динамо", до мене за день до матчу підійшов Горбачов (гравець клубу - прим.) і запропонував заробити тисячу доларів. Потрібно було програти матч з різницею два м'ячі і більше. Я погодився. Я вийшов на заміну, грав як завжди. "Брест" був сильний, мені навіть не доводилося піддаватися. Нічого особливо не робив, гольових моментів у мене не було. Після гри Горбачов поплескав мене по плечу і сказав, що все нормально. Потім передав мені 900 євро. Я взяв", - цитує Богунова "Прессбол".

Каленчук, який нині виступає за "Вітебськ", отримав дискваліфікацію на два матчі і оштрафований на 10 базових велечин.

Варто відзначити, що найсуворіше покарання отримали: росіянин Дмитро Айдов, білоруси Михайло Горбачов і Олександр Тарліковскій. Вони тепер вважаються в країні персоною нон грата і довічно усунені від будь-якої футбольної діяльності.

Раніше ТСН Проспорт повідомляв, що найкращий бомбардир Чемпіонату Білорусі відмовився виступати за збірну через Лукашенка.

Источник материала
loader
loader