Лукашенко заявив, що Путін пообіцяв допомогти із забезпеченням безпеки Білорусі
Лукашенко заявив, що Путін пообіцяв допомогти із забезпеченням безпеки Білорусі

Лукашенко заявив, що Путін пообіцяв допомогти із забезпеченням безпеки Білорусі

Раніше Олександр Лукашенко неодноразово заявляв, що ситуацію в Білорусі розхитують ззовні.
Протести в Мінську \ REUTERS
Протести в Мінську \ REUTERS

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що президент Росії Володимир Путін пообіцяв всебічну допомогу щодо забезпечення безпеки країни.

Про це Лукашенко заявив сьогодні на нараді в Центрі стратегічного управління в Міністерстві оборони Білорусі, коментуючи телефонну розмову з президентом РФ, передає агентство БЕЛТА.

"Коли мова йде про військову складову, у нас є договір з Російською Федерацією в рамках Союзної держави і ОДКБ. Саме ці моменти підходять під цей договір. Тому сьогодні з президентом Росії у мене відбулася тривала, докладна розмова про ситуацію. Повинен сказати, мене навіть трохи здивувало - абсолютно звірений в те, що відбувається", - зазначив Лукашенко.

"І ми з ним (Путіним) домовилися: при першому ж нашому запиті буде надано всебічну допомогу щодо забезпечення безпеки Республіки Білорусь", - додав президент Білорусі.

Що відбувається в Білорусі:

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори.
  • Згідно з офіційними даними ЦВК, Лукашенко набрав 80,1% голосів виборців, його основний опонент Світлана Тихановська - 10,1%, інших трьох кандидатів підтримали менше 2%.
  • Тисячі жителів Білорусі, не згодні з підсумками виборів, вийшли на акції протесту, відбулися зіткнення із силовиками. Також з 11 серпня в країні розпочався загальнонаціональний страйк.

    З ночі 9 серпня, за даними МВС Білорусі, в різних містах країни були затримані майже 7 тис. учасників акцій. 13 серпня ввечері затриманих почали випускати з ізоляторів.

  • Лукашенко неодноразово заявляв, що ситуацію в Білорусі розхитують ззовні.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Переклад: Вікторія Токарєва

Источник материала
loader
loader