В Україні запрацювала система електронних платежів в режимі 23/7 - НБУ
В Україні запрацювала система електронних платежів в режимі 23/7 - НБУ

В Україні запрацювала система електронних платежів в режимі 23/7 - НБУ

Загалом протягом банківського дня 3 серпня в системі було оброблено 1,6 мільйона платежів на загальну суму понад 119 мільярдів гривень.
Ілюстрація REUTERS
Ілюстрація REUTERS

Про це повідомила прес-служба НБУ на своєму веб-сайті.

"Система електронних платежів Національного банку (далі - СЕП) запрацювала в режимі 23/7 з 3 серпня 2020. Перехід на розширений регламент роботи відбувся успішно. Відтепер система доступна для проведення міжбанківських платежів 23 години на добу 7 днів на тиждень. Учасники СЕП можуть здійснювати міжбанківський переказ коштів з 01:00 до 24:00 ", - сказано в повідомленні.

У Нацбанку також повідомили, що загалом протягом банківського дня 3 серпня в системі було оброблено 1,6 мільйона платежів на загальну суму понад 119 мільярдів гривень.

У регуляторі підкреслили, що виконання банками міжбанківського переказу коштів через СЕП у режимі 23/7 є добровільною опцією.

Згідно з повідомленням, раніше СЕП забезпечувала приймання міжбанківських платежів з 8:30 до 19:00 в робочі дні й не функціонувало у святкові та вихідні дні.

У Нацбанку підкреслили, що робота СЕП в режимі 23/7 стане першим етапом для переходу системи на цілодобовий режим роботи. Такий режим роботи СЕП планується реалізувати в рамках робіт зі створення наступного покоління СЕП (СЕП-4) разом з переходом системи на міжнародний стандарт ISO 20022.

Як повідомляв УНІАН, платіжна інфраструктура України перейде на міжнародний стандарт ISO 20022 до кінця 2021 року. Стандарт ISO 20022 - це технологічна платформа, яка дає можливість спростити механічні процеси при здійсненні платежів, переносити більше супровідної інформації про платіж, що здешевить транзакції та підвищить гарантованість їх доставки.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Источник материала
loader
loader