У МОЗ повідомили, за якої умови в Україні зможуть повністю скасувати карантин
У МОЗ повідомили, за якої умови в Україні зможуть повністю скасувати карантин

У МОЗ повідомили, за якої умови в Україні зможуть повністю скасувати карантин

Карантин в Україні можуть повністю скасувати тільки в тому випадку, якщо МОЗ перестане фіксувати нові випадки зараження коронавірусом.

Як заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, "зараз цифри говорять зворотне", пише "Новое время".

"Легковажність призвела до того, що ми спостерігаємо значне зростання кількості хворих в нашій країні", – зазначив він.

Степанов висловив надію, що Україна не піде за сценарієм Італії та Іспанії, коли медична система не зможе впоратися з кількістю хворих на коронавірус.

Тим часому МОЗ заявили, що станом на 1 липня 11 регіонів України та місто Київ не відповідають усім необхідним критеріям для послаблення протиепідемічних заходів.

Згідно з даними МОЗ, поки не готові до послаблення карантину м.

Київ, Волинська, Донецька, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Одеська, Рівненська, Харківська, Хмельницька, Чернівецька та Чернігівська області.

Дані щодо визначених критеріїв з АР Крим та м.

Севастополь відсутні.

У МОЗ також нагадали, що перехід областей до наступного етапу карантину, що передбачає послаблення обмежень, можливий за умови відповідності епідситуації в області визначеним критеріям.

Ці критерії відображають контроль за передаванням вірусу, рівень спроможності лікувальної мережі, закладів епідеміологічного профілю та системи охорони здоров’я в цілому протидіяти поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 і, відповідно, дають змогу контролювати епідемічну ситуацію на досягнутому на поточну дату рівні.

Источник материала
loader
loader