Військова техніка чи людські життя: на користь чого російське командування робить вибір
Військова техніка чи людські життя: на користь чого російське командування робить вибір

Військова техніка чи людські життя: на користь чого російське командування робить вибір

Штурм висоти 307.4 під Санжарівкою Донецької області для багатьох окупантів виявився останнім. Зі складу ПВК "Вагнера" 11 громадян РФ було ліквідовано, а 2 танки і 2 бронеавтомобілі "Дозор" знищено.

У відеоблозі Informnapalm на 24 каналізібрані дані і факти про російських найманців, чиї тіла для командування виявились дешевшими, ніж розірваний метал БМП-97.

Російський "Дозор"

В інтернеті з'явилися перші фотографії БПМ-97 28 грудня 2014 року в модифікації броньованих розвідувально-дозорних машин для сухопутних військ – "Дозор". Тоді волонтери Informnapalm встановили, що російську техніку було зафіксовано в Луганську, на базі "Транспеле".

дозор
БМП-97 на Луганщині / Скриншот з відео

Пізніше вдалося знайти відео від 24 січня 2015 року, на якому "Дозор", БТРи та армійські вантажівки в супроводі державної інспекції безпеки дорожнього руху РФ (російською — ГИБДД) рухаються в напряму Ростова-на-Дону. На відео, ймовірно, потрапила колона техніки ПВК "Вагнера", яку перекидають на ротацію на базу в Молькіно Краснодарського краю. У кадр потрапив і автомобіль "Дозор" із бортовим номером 300, який раніше потрапив на фото в Луганську.

У червні 2018 з'явилося ще одне відео з телефону найманця ПВК "Вагнера". На 5 хвилині також видно російський автомобіль "Дозор". Воно зняте за 1 – 2 дні до штурму опорного пункту "Валера" під Санжарівкою у Донецькій області.

Військова техніка чи людські життя: на користь чого російське командування робить вибір - Фото 2
Російський автомобіль "Дозор" / Скриншот з відео

У травні 2018 року Служба безпеки України опублікувала перехоплення телефонних розмов найманців ПВК "Вагнера". У розпал боїв за Дебальцеве керівник вагнерівців, громадянин РФ, колишній офіцер спецназу Дмитро Уткін дає команду своєму підлеглому, громадянину РФ Сергію Ковальову: терміново евакуювати знищені ЗСУ сучасні зразки російської бойової техніки – броньовані розвідувальні машини "Дозор".

дозор
Знищений "Дозор" / Скриншот з відео

"Дозори" є на озброєнні тільки в збройних сил РФ, тому сама можливість їхнього захоплення українськими військовими викликала паніку в командира "вагнерівців". З аудіоперехоплення стає зрозуміло, що Уткіна більше турбувала доля підбитої техніки, а не поранених та вбитих російських найманців.

На брифінгу голови СБУ була оприлюднена інформація про загиблих найманців ПВК "Вагнера" в боях за Дебальцеве 7 жовтня 2017 року.

Хто загинув з РФ під час штурму

Ми визначили 11 громадян Російської Федерації, яких вбили саме під час невдалого штурму висоти 307.4, опорний пункт "Валера" під Санжарівкою Донецької області:

  • Володимир Бурлаков,
  • Дмитро Дутов,
  • Андрій Єльмеєв,
  • Дмитро Загрубський,
  • Артур Івашин,
  • Андрій Кіптіков,
  • Іван Корольков,
  • Олександр Наваєв,
  • Олександр Румянцев,
  • Андрій Шрейнер,
  • Сансизбай Балмагамбетов.

Російські ЗМІ та медіаресурси підконтрольних Москві бойовиків "ЛНР" і "ДНР" 6 рік намагаються представити війну на сході України як "внутрішній громадянський конфлікт". Вони оминають незручні теми полонених та вбитих російських солдатів чи фіксацію сучасної російської військової техніки на Донбасі.

Гібридна війна — це не битви цілих фронтів та армій. На ділі Москва використовує не тільки кадрових солдатів і офіцерів, присутність яких на Донбасі не раз викривав InformNapalm. А й так звані "приватні військові компанії", які повністю підконтрольні російським спецслужбам і діють в інтересах Російської Федерації за кордоном. У

Але коли доходить до прямого бойового зіткнення, то для російського командування важливіше евакуювати розбитий бронеавтомобіль "Дозор", ніж тіла російських громадян.

Теги по теме
Россия Новости Украины Оружие Война на Донбассе Украина – Россия Видеоблоги
Источник материала
loader
loader