В ОПУ розповіли про підсумки переговорів у Німеччині
В ОПУ розповіли про підсумки переговорів у Німеччині

В ОПУ розповіли про підсумки переговорів у Німеччині

Стали відомі подробиці візиту української делегації на чолі з головою ОПУ Андрієм Єрмаком до Німеччини, повідомили в Офісі президента.

Зазначається, що до складу делегації увійшли заступник голови ОПУ Ігор Жовква, радник президента Руслан Демченко, а також міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, віце-прем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков та міністр оборони Андрій Таран.

У межах візиту відбулися переговори з федеральним міністром оборони Німеччини Аннегрет Крамп-Карренбауер, міністром закордонних справ Гайко Маасом, зовнішньополітичним радником канцлера Яном Гекером і радником канцлера з економічних питань Ларсом-Хендріком Рьоллером.

Представники України та Німеччини обговорили питання двостороннього співробітництва та обмінялися досвідом щодо протидії пандемії коронавірусу.

Під час зустрічі порушили також питання виконання домовленостей, ухвалених за результатами саміту "нормандської четвірки" в Парижі в грудні 2019 року.

Очільник ОПУ Андрій Єрмак повідомив про оновлення складу ТКГ в Мінську та підвищення статусу української делегації.

"Україну категорично не влаштовує повільність просування вперед в Мінському форматі.

Тому ми робимо все можливе, щоб переговори були більш ефективними.

Ми не тільки запропонували переведення зустрічей в формат відеоконференцій в режимі 24/7.

Президент України Володимир Зеленський істотно розширив українську делегацію в складі Мінської групи й підвищив статус її членів", – наголосив він.

Під час переговорів з федеральним міністром оборони Німеччини Аннегрет Крамп-Карренбауер Єрмак підкреслив важливість реалізації режиму тиші на Донбасі, яка поки не виконана.

Учасники зустрічі також обговорили відкриття нових пунктів пропуску на Донбасі, можливість зміцнення співробітництва з НАТО та розширення двостороннього економічного співробітництва з Німеччиною.

Источник материала
loader
loader