Реальна кількість смертей від коронавірусу в Росії набагато більша – журналісти
Реальна кількість смертей від коронавірусу в Росії набагато більша – журналісти

Реальна кількість смертей від коронавірусу в Росії набагато більша – журналісти

Росія, ймовірно, дуже применшує реальну кількість хворих на коронавірус в країні. За інформацією журналістів, реально в Російській Федерації може бути на 70% більше померлих від недуги.

Відповідне розслідування опублікувало видання Financial Times.

За даними статистики смертності від усіх причин у Москві та в Санкт-Петербурзі виявили, що за квітень 2020 року в цих містах було на 2073 більше померлих, ніж в середньому за останні п'ять років.

Так, згідно з офіційними даними в цих містах у квітні зафіксували лише 629 смертей від COVID-19, залишаючи 1444 смертей нижче рівня нормальної смертності без розгляду.

11 травня в Росії зафіксовано 2009 смертей від коронавірусу. Однак якщо додати всіх, кого не врахували, то загальна кількість втрат від коронавірусу збільшиться на 72%.

Також в РФ заборонили публікації чи обговорення "фейкових новин" про епідемію. Експерти вважають, що такий хід використовують для придушення незалежних повідомлень, які суперечать офіційним заявам уряду. Водночас спілка лікарів, що пов'язана з опозиційними активістами, стверджують, що влада приховує реальні масштаби людських втрат.

Також міністр охорони здоров'я РФ визнав, що не всі, хто помер, будучи зараженим коронавірусом, потрапляють в список жертв COVID-19.

Раніше повідомлялося, що в Краснодарському краї Росії уже цілий тиждень кількість нових випадків зараження коронавірусом зростає на одне й те ж число. Щоденно загальна кількість заражених збільшується на 98-99 осіб.

Источник материала
loader
loader