Карантин послаблять 11 травня: як працюватимуть перукарні та ресторани
Карантин послаблять 11 травня: як працюватимуть перукарні та ресторани

Карантин послаблять 11 травня: як працюватимуть перукарні та ресторани

Хочете читати новини в іншому форматі?.

Підписуйтесь на телеграм-канал НАРОДНА ПРАВДА.

Підписатись можна ТУТ.

В Україні продовжили карантин до 22 травня, але при цьому деякі заклади зможуть працювати в умовах обмежувальних заходів вже з 11 травня.

У Міністерстві охорони здоров’я опублікували проекти рекомендацій щодо роботи ресторанів, непродовольчих магазинів, салонів краси, перукарень, об’єктів побутового обслуговування населення, надання послуг нотаріусами, адвокатами, аудиторами з 11 травня, передає НАРОДНА ПРАВДА.

Loading...

Головна вимога – термометрія всіх працівників перед початком робочого дня, використання працівниками засобів індивідуального захисту та проведення дезінфекції робочих місць.

Перукарнями та салонами краси рекомендували наступні заходи:.

Популярні новини зараз.

Пенсійний вік жінок знову збільшили: влада прийняла рішення.

Зеленський терміново звернувся до українців: що сталося.

Росія намагалася викрасти дані про вакцину від COVID-19: що про це відомо.

приймати клієнтів тільки за попереднім записом та з проміжками не менше 15 хвилин між відвідувачами.

очікування клієнтами послуги безпосередньо у закладі буде заборонено.

буде дозволено перебування не більше 1 клієнта на 10 кв.

м, відстань між місцями надання послуг – не менше 2 м.

Об’єктів побутового обслуговування населеннярекомендували:.

організувати прийом клієнтів таким чином, щоб вони чекали своєї черги на вулиці на відстані не менше 1,5 м один від одного.

не більше 1 людини на 10 кв.

м повинно буде знаходиться в місцях торгівлі непродовольчими товарами.

Заклади громадського харчування отримали наступні рекомендації:.

забезпечити відстань між відвідувачами на літніх майданчиках не менше 1,5 м.

замовлення слід приймати по телефону або через спеціально облаштоване віконце/вхідні двері.

місце проведення розрахунку повинно бути обладнане пристроями для безконтактної оплати, поличкою для передачі замовлення без контакту з клієнтом.

сам замовлення повинен буде видаватися виключно в одноразовому посуді.

забороняється видавати клієнту меню, воно повинно бути розміщено для ознайомлення поруч з місцем видачі замовлення.

Нотаріуси та аудитори отримали такі рекомендації:.

приймати клієнтів тільки за попереднім записом та з проміжками не менше 15 хвилин між відвідувачам.

очікування клієнтами послуги безпосередньо у закладі буде заборонено.

Як повідомлялося раніше, половина українців вважає, що питання про те, чи продовжувати карантин в Україні, потрібно приймати в залежності від темпів поширення коронавіруса.

22% жителів країни вважають, що термін дії обмежувальних заходів потрібно завершувати, а 14% впевнені, що його треба продовжити як мінімум до кінця травня, як це зробив уряд.

Теги по теме
Народная Правда
Источник материала
loader
loader