Великобританія закрила ще дві вугільні електростанції
Великобританія закрила ще дві вугільні електростанції

Великобританія закрила ще дві вугільні електростанції

У Великобританії вивели з експлуатації вугільні теплоелектростанції Fiddler's Ferry та Aberthaw B, розташовані у британському графстві Чешир та Уельс.

ТЕС належать британській енергокомпанії Scottish and Southern Electricity Networks (SSE) та RWE відповідно, передає ruscable.

Компанія SSE вирішила закрити ТЕС Fiddler's Ferry у місті Уоррінгтон, оскільки останні працюючі енергоблоки сумарною потужністю близько 1,5 ГВт простоювали.

Вугільна теплоелектростанція встановленою потужністю 1 995 МВт була введена в експлуатацію у 1971 році.

В останні роки станція зазнала значних фінансових втрат, що спонукало SSE у березні 2019 року закрити перший енергоблок потужністю 485 МВт.

Контракт на купівлю потужності 3-х енергоблоків, що залишалися в роботі (два встановленою потужністю 485 МВт і один – 506 МВт) закінчився у вересні 2019 року, оскільки енергоблоки ТЕС не були відібрані на державних аукціонах з відбору потужності генеруючих об'єктів.

Розташована у британському графстві Уельс вугільна теплоелектростанція Aberthaw з трьома енергоблоками потужністю 535 МВт була введена в роботу у 1971 році.

Великобританія закрила ще дві вугільні електростанції - Фото 1.

Станцію з терміном експлуатації до 2021 року вивели з експлуатації у грудні 2019 року.

Незважаючи на те, що були уладені угоди на покупку потужності на періоди 2019-2020 рр.

і 2020 - 2021 рр.

Наразі угоди передані іншим чотирьом генеруючим об'єктам, а саме: газовим ТЕСу містах Коузе (Cowes) і Грімсбі (Grimsby) потужністю 140 МВт і 22 МВт відповідно, які належать RWE, а також вугільній ТЕС West Burton А потужністю 2 ГВт, , і газовій ТЕС у місті Пітерхед (Peterhead) потужністю 1,2 ГВт, які знаходиться у власності EDF3 та SSE відповідно.

Британський уряд взяв на себе зобов'язання щодо поступової відмови від вугільних електростанцій до 2025 року і планує досягти цільового показника за нульовим рівнем викидів вуглецю до 2050 року.

Источник материала
loader
loader