У Великобританії відкрили найбільшу в Європі біогазову заправку
У Великобританії відкрили найбільшу в Європі біогазову заправку

У Великобританії відкрили найбільшу в Європі біогазову заправку

В Уоррінгтоні(Великобританія) ввели в експлуатацію найбільшу в Європі заправку на біогазі, отриманому з харчових відходів(компримованому природному газі (CNG/КПГ) біологічного походження (біо-КПГ).

Проект реалізувала компанія CNG Fuels за підтримки Ingenious, передає .

В рамках проекту компанії також запустили меншу CNG-заправку у Нортгемптоні.

Обидві станції здатні заправляти більше 1000 автомобілів з газовою силовою установкою (HGV) на добу.

Це дозволило збільшити пропускну здатність мережі більш ніж у два рази.

CNG Fuels поставляє на свої заправки поновлюваний біометан, який виробляється з харчових відходів та гною та має нульові викиди.

«Оператори автопарків починають усвідомлювати терміновість і масштаби декарбонізації, яку необхідно здійснити для того, щоб досягти чистих нульових викидів до 2050 року, і попит на наше паливо швидко зростає, - розповів генеральний директор CNG Fuels Філіп Ф'єлд.

- У 2019 році наші клієнти замовили сотні нових вантажівок на біометановому паливі, і ця тенденція прискориться протягом наступного десятиліття, а ми полегшуємо перехід до вуглецевої нейтральності для операторів автопарків, розвиваючи загальнонаціональну мережу біометанових станцій загального доступу на основних автомобільних маршрутах і у основних логістичних вузлах".

CNG Fuels, яка володіє 600 заправними станціями у Лейланді, Ланкаширі і Крю, планує відкрити ще шість-вісім станцій протягом наступних 12 місяців, оскільки вона розширює свою мережу заправних станцій для HGV відповідно до зростаючого попиту на CNG і біо-КПГ.

Компанія також розглядає можливість найкращим чином пристосувати свою мережу автозаправних станцій до водневих і акумуляторних технологій для автомобілів великої вантажопідйомності.

За даними компанії, попит на компримований природний газ (CNG/КПГ) біологічного походження (біо-КПГ) з 2017 року збільшився на 800%.

Источник материала
loader
loader