Родини жертв катастрофи MH17 подали позов проти Путіна
Родини жертв катастрофи MH17 подали позов проти Путіна

Родини жертв катастрофи MH17 подали позов проти Путіна

Від Росії вимагають 330 млн доларів компенсації.

Loading...

Адвокат Джеррі Скіннер подав до Європейського суду з прав людини позов проти Російської Федерації і особисто президента Володимира Путіна від імені 40 сімей родичів жертв катастрофи МН17, повідомляє НАРОДНА ПРАВДА.

Постраждалі паралельно з основним судовим процесом, який розпочався 9-го березня в нідерландській Гаазі, вимагають 330 млн доларів компенсації.

“Така зброя, як установка “Бук”, з якої було збито літак рейсу МН17, не могла залишити територію Росії без дозволу чиновників.

Ймовірно, ми почуємо прізвища наближених до Путіна радників, які підтримували тісні зв’язки з особами, що діють на сході України.

Гадаю, ми почуємо і про пана Путіна.

Не думаю, що ми дізнаємося багато.

Але на мою особисту думку, така потужна високотехнологічна зброя не могла залишити територію Російської Федерації, якби це не було б санкціоновано на найвищому рівні.

Все трапилося саме так, як трапилося.

Саме тому, що пан Путін дав на це дозвіл.

Про це можна говорити з упевненістю”, – цитує Скіннера DW.

На думку адвоката, вирок у справі прозвучить приблизно через рік.

Зазначимо, Скіннер відомий тим, що свого часу домігся виплати урядом Лівії компенсації за підрив літака в небі над Локербі (Шотландія).

Також на судовому процесі свідок прокуратури заявив, що коли російські окупаційні війська збили малайзійський Boeing 777, то поруч з ЗРК “Бук” знаходилися співробітники російських спецслужб.

Теги по теме
Народная Правда
Источник материала
loader
loader