Столтенберг закликав світ допомогти Слідчій групі встановити усіх причетних до катастрофи MH17
Столтенберг закликав світ допомогти Слідчій групі встановити усіх причетних до катастрофи MH17

Столтенберг закликав світ допомогти Слідчій групі встановити усіх причетних до катастрофи MH17

19:51, 06 березня 2020.

Політика.

Генсекретар НАТО привітав початок кримінального судового процесу у справі збиття літака Малайзійських авіаліній, який стартує 9 березня.

Генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору (НАТО) Єнс Столтенберг закликав країни допомогти Спільній слідчій групі встановити усіх відповідальних за збиття літака рейсу MH17.

Про це йдеться у заяві Столтенберга, оприлюдненій прес-службою Альянсу.

Він привітав початок кримінального судового процесу у справі збиття літака Малайзійських авіаліній.

"Це важлива віха у зусиллях, спрямованих на забезпечення справедливості для 298 жертв та їхніх родин", - зазначив Столтенберг.

"Я вітаю налаштованість Слідчої спільної групи встановити факти у справі, і я маю повну довіру до незалежності і професіоналізму правової системи Нідерландів.

Як і раніше вкрай важливо встановити правду, відповідальних та справедливість у справі збиття літака рейсу MH17 у відповідності з резолюцією Ради безпеки ООН №2166.

Усі країни зобов'язані повною мірою сприяти цим зусиллям", - наголосив Столтенберг.

Довідка УНІАН.

Літак авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпура, був збитий 17 липня 2014 року над окупованою Росією територією Донецької області.

Загинули всі 298 осіб, які перебували на борту.

Більшість загиблих (196 осіб) - громадяни Нідерландів.

Спільна слідча група, до складу якої входять представники Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів і України, встановила, що літак збила ракета, випущена з російського комплексу «Бук».

Першими чотирма підозрюваними в трагедії рейсу МН17 є російський терорист Ігор Гіркін (Стрєлков), російський генерал Сергій Дубинський і терористи Олег Пулатов і Леонід Харченко.

Суд над підозрюваними розпочнеться 9 березня 2020 року в Нідерландах.

Источник материала
loader
loader