Рябошапка пояснив повернення ексберкутівців в Україну
Рябошапка пояснив повернення ексберкутівців в Україну

Рябошапка пояснив повернення ексберкутівців в Україну

Звільнені в ході обміну полоненими “беркутівці” Олександр Маринченко та Сергій Тамтура, яких звинувачували в розстрілах на Майдані, були передані на Донбас в рамках обміну утримуваними особами, але повернулися назад на підконтрольну територію.

Генпрокурор Руслан Рябошапка заявив, що метою їх повернення в Україну є необхідність участі в судовому процесі проти них.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це генпрокурор розповів 10 лютого в ефірі програми “Свобода слова” на телеканалі ICTV генпрокурор Руслан Рябошапка.

“Справа зараз знаходиться на стадії судового розгляду і, відповідно, ті люди, які були обмінені і які в даний час повернулися – двоє з них – вони як були підсудними, вони так зараз і залишаються підсудними.

Тобто, процесуальний статус у них не змінився” , – підкреслив він.

Loading...

Рябошапка додав, що оскільки Маринченко та Тамтура виявили бажання продовжити участь в судовому процесі, їх чекають на наступному засіданні суду.

“Здається, 17 березня буде наступне засідання суду, і, очевидно, вони матимуть таку можливість, в суді у них буде можливість доводити або приводити докази своєї невинуватостіі.

Відповідно, на принципах змагальності прокуратура буде доводити своє бачення процесу, і буде представляти свої докази провини, а вони матимуть можливість спростовувати докази прокуратури “, – зазначив генпрокурор.

У той же час він уточнив, що рішення про можливу зміну запобіжного заходу колишнім”беркутівцям” прийматиме суд, хоча підстав для його посилення на сьогодні немає.

“Якщо вони прийдуть до суду і не будуть ховатись від суду, то, відповідно, навряд чи будуть підстави говорити про те, що є ризики і є підстави для того, щоб змінювати запобіжний захід.

Якщо вони не прийдуть, не з’являться на судове засідання, то, відповідно, будемо реагувати інакше “, – заявив Рябошапка.

Раніше громадська організація “Сім’я Героїв Небесної Сотні” звернулася до ГПУ та комісію по затвердженню на адміністративні посади з вимогами і проханнями замінити склад прокурорів у справі екс-бійців спецпідрозділу “Беркут”, яких звинувачують у вбивствах на Майдані.

Теги по теме
Народная Правда Руслан Рябошапка
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader