Brexit: суд ЄС припинив повноваження представників Великої Британії
Brexit: суд ЄС припинив повноваження представників Великої Британії

Brexit: суд ЄС припинив повноваження представників Великої Британії

1 лютого.

Суд ЄС оголосив про припинення мандата представників Великої Британії у своєму складі в зв'язку з виходом останньої з блоку.

Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті суду, передає УНН.

"Суд офіційно бере до відома той факт, що вихід Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії з ЄС тягне за собою припинення дії мандатів британських членів інституції з опівночі 31 січня 2020 року.

Склад суддів суду ЄС, встановлений в кількості одного представника від країни-члена для Суду ЄС та по два представники від кожної країни-члена для суду загальної юрисдикції ЄС, скорочується з моменту виходу Британії з ЄС", - йдеться в заяві.

Окрім того, повідомляється про продовження юрисдикції в пов'язаних з Британією провадженнях до завершення перехідного періоду, передбаченого угодою про Brexit.

"Відповідно до умов угоди про вихід, суд повинен продовжувати мати юрисдикцію щодо будь-яких розглядів, порушених Сполученим Королівством або проти нього до закінчення перехідного періоду, який встановлений на 31 грудня 2020 року.

Він також буде і надалі мати юрисдикцію виносити попередні постанови за клопотаннями судів і трибуналів Сполученого Королівства, поданими до закінчення перехідного періоду", - сказано в заяві.

Прем'єр-міністр Борис Джонсон виступив зі зверненням до нації.

На площі біля Вестмінстерського палацу в Лондоні за зворотним відліком до "години ікс" спостерігали не менше 5000 осіб.

Теги по теме
Евросоюз Великобритания Суд Brexit
Источник материала
loader
loader