/http%3A%2F%2Fstorage.agravery.com%2Fuploads%2F%25D1%2580%25D0%25B5%25D0%25BF%25D0%25BE%25D1%2581%25D1%2582%25D0%25B8%2F%25D0%25BF%25D1%2596%25D0%25BA%25D1%2581%25D0%25B0%25D0%25B1%25D0%25B5%25D0%25B9%2Fbread-2193537_1920%2520(1).jpg)
Експерти прогнозують скорочення виробництва хліба
Про це повідомиляє unian.
«За період з 29 липня 2018 року по 29 липня 2019 року вартість хліба пшеничного зросла на 60%», — сказано в повідомленні.
Аналітики відзначили, що зростання цін на пшеничний хліб пов'язаний зі скороченням виробництва та подорожчанням сировини — цукру, яєць, масложирової продукції, зростанням цін на енергоносії та паливно-мастильні матеріали, а також скасуванням державного контролю цін, яке набуло чинності 1 липня 2017 року.
Експерти додали, що на сьогодні в Україні виробляється легально не більш 30% хлібобулочних виробів, тоді як решта 70% — тіньові виробники, які формують свій ринок сировини та здійснюють весь процес закупівлі й виробництва нелегально.
В майбутньому експерти прогнозують подальше скорочення обсягів ринку хліба, і, як наслідок, подорожчання цієї продукції.
