/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F193%2Fbed5f1a3b57c5e97cb7fdda638f22af7.jpg)
У Львові зросла до 56 кількість людей, що отруїлися в новому закладі харчування, з них 8 – діти
Про це повідомили у Львівському обласному центрі контролю та профілактики хвороб, передає "Еспресо.Захід".
Станом на ранок 17 липня у Львівській обласній інфекційній лікарні перебуває 56 людей, з них вісім дітей до 18 років. Усі вони відвідували ресторан "Китайський привіт" у Львові.
"В лікарні надається повний комплекс лікувально-діагностичних міроприємств. Стан хворих середньої важкості", – йдеться у повідомленні.
Фахівці обстежили заклад та проводять епідрозслідування причин та умов виникнення спалаху. Лабораторні дослідження тривають.
Поліція відкрила провадження
Як напередодні повідомили у поліції Львівщини, поліцейські розслідують випадок харчового отруєння громадян в одному з закладів громадського харчування.
"Сьогодні, 16 липня, під час моніторингу соціальних мереж поліцейські виявили публікацію про факт масового отруєння в одному з ресторанів по вулиці Вороного. Станом на 22.00, до медичних закладів із харчовим отруєнням звернулась 43 особи, з них троє дітей", – йдеться у повідомленні.
Слідчі відкрили кримінальні провадження. Поліцейські встановлюють обставини подій, призначені експертизи, проводиться досудове розслідування.
Що було раніше
Ресторатор Михайло Кацурін повідомив про отруєння у його закладі на своїй Instagram-сторінці.
"Я отруївся у власному ресторані у Львові. І, на жаль, не тільки я. Станом на зараз 11 гостей повідомили нам про симптоми отруєння. Попередня гіпотеза - яйця і яєчний крем в десертах 14 і 15 липня", - написав ресторатор.
Він також додає, що допоможе кожному, хто отруївся, зокрема сплатить рахунки за лікування. За словами Кацуріна, з усіма, хто звернувся по допомогу, перебуває на звʼязку, а сам Михайло теж лягає в інфекційку.
Заклад "Китайський привіт" відкрили два дні тому. Наразі він тимчасово не працює, а на місце викликали санстанцію, яка вже перевірила всіх співробітників, поверхні та продукти.
"Якість продуктів, процесів, стандартизація, безпека - звісно, один з наших головних фокусів уваги. Втім, як нам пояснили в інфекційній - кожного літа в ресторанах стається декілька аналогічних, так званих "спалахів". На жаль, цього разу "спалах" стався з нами", - прокоментував ресторатор.
- Туристи з кількох областей отруїлися в Карпатах під час походу: рятувальники евакуювали групу до лікарів
