3 рецепти домашнього морозива від українських food-блогерок
3 рецепти домашнього морозива від українських food-блогерок

3 рецепти домашнього морозива від українських food-блогерок

Прості рецепти домашнього морозива — на вагу золота. Особливо, якщо рецепти передбачають з інгредієнтів, які можна знайти на кожній кухні. Три українських food-блогерки поділилися перевіреними рецептами домашнього морозива, яке точно сподобається вам і вашим близьким.

Полуничне семіфредо: покроковий рецепт

Семіфредо в перекладі з італійської означає «напівзаморожений» — це і є його головна відмінність від морозива у тому вигляді, до якого ми звикли. Окрім ніжного вершкового смаку та мусоподібної текстури у цього десерту є ще один плюс — його легко приготувати з мінімальним набором продуктів, а смаки та добавки можна змінювати хоч щодня.

Домашнє морозиво: прості рецепти

Українська food-блогерка Анастасія Ганджа поділилася покроковим рецептом справжнього італійського семіфредо.

Інгредієнти на 6-8 порцій:

3 яйця;

180 г цукру;

300 г жирних вершків (мін 30% жирності);

600 г полуниць;

Цедра та сік лайма

Спосіб приготування:

  1. Яйця змішати з цукром та цедрою лайма в великій мисці. Поставити миску на каструлю з киплячою водою таким чином, щоб її дно не торкалося до води. Збивати міксером на високій швидкості протягом восьми хвилин, потім зняти миску з каструлі та збивати ще протягом п’яти хвилин.
  2. Холодні вершки збити до середніх піків, обережно перемішати силіконовою лопаткою з яєчною сумішшю.
  3. Полуниці перетерти блендером з соком лайма, додати пюре до нашого майбутнього морозива.
  4. Перемішати все до однорідності! Це важливо, оскільки в такому випадку я перемішана не до кінця — хотіла, щоб моє морозиво було з красивими полуничними смужками. Але ці ділянки перетворилися в лід, що вплинуло на консистенцію.
  5. Готову суміш вилити в підготовлену форму (в ідеалі — силіконову, щоб було зручно виймати готовий десерт, але я скористалася формою для хліба, яку заздалегідь простелила пергаментом) та заморозити на 12 годин.
  6. Заморожене семіфредо вийняти з форми на посуд, на якому будете подавати. Прикрасити на ваш розсуд та з`їсти з задоволенням.

Домашнє морозиво: прості рецепти з фото

Вершково-йогуртове морозиво: покроковий рецепт

«Це дуже просте морозиво, яке нагадує за смаком пломбір, але з йогуртовими нотками. Мені дуже подобається. Робити можна як у морожениці, так і без неї (можна просто все змішати і розлити у формочки для морозива).

Інгредієнти я даю, виходячи з об`єму моєї морожениці (у мене вона вміщує 600 г рідини). Якщо у вас немає морожениці і ви робитимете морозиво у формочках, зменшіть кількість наполовину, або робіть менше половини, все залежить від кількості та об`єму ваших формочок», — каже food-блогерка Олена Сагун.

Домашнє морозиво: прості рецепти для новачків

Отже, ось мої ідеальні пропорції для вершково-йогуртового морозива:

270 г холодних вершків 33%

150 г холодного згущеного молока (НЕ вареного)

180 г холодного густого грецького або турецького йогурту жирністю 8-10%

(за бажанням можна додати ванільну есенцію (1 ч. л.) або інший рідкий ароматизатор зі смаком ванілі, але не ванільний цукор, він не розчиниться).

Готуємо морозиво:

  1. Усе максимально просто. Змішуємо всі інгредієнти в глибокій ємності за допомогою вінчика.
  2. Якщо є морожениця, то робимо морозиво за інструкцією цієї морожениці. Якщо морожениці немає, то розливаємо рідку заготовку по формах, вставляємо палички, відправляємо в морозилку годин на 7-8 (можна і менше, але я зазвичай залишаю на ніч і більше).
  3. І потім виймаємо і їмо.

Персикове морозиво: покроковий рецепт

«Якщо ви давно хотіли спробувати зробити домашнє морозиво, але не знали, з чого почати, — цей рецепт спеціально для вас! Чудовий літній десерт із ніжною кремовою текстурою та ароматним персиковим смаком!», — розповідає українська food-блогерка Антоніна Латайко.

Домашнє морозиво: прості рецепти на літо 2025

Для приготування нам знадобиться:

8 середніх персиків

300 мл вершків для збивання (33-36%)

3 жовтки

75 г цукру

ваніль

Персикове морозиво: покроковий рецепт

  1. Почнемо з приготування персикового пюре. Персики миємо, чистимо від шкірки (для цього робимо на них хрестоподібні надрізи та занурюємо в окріп або ж просто за допомогою овочечистки). Видаляємо кісточки, розрізаємо на частини.
  2. За допомогою занурювального блендера подрібнюємо персики в пюре до однорідного стану. Тепер, щоб домогтися ідеальної текстури майбутнього морозива, потрібно пропустити подрібнені персики через сито. Якщо часу обмаль, цей крок можна опустити.
  3. Жовтки збиваємо міксером, додаємо цукор і ваніль. Вони мають помітно посвітлішати. Додаємо сюди кілька столових ложок персикового пюре і ставимо отриману суміш у каструльці з товстим дном на невеликий вогонь на 8-10 хвилин.
  4. Постійно помішуємо! Кипіти не повинно. Маса має лише трошки загуснути.
  5. Накриваємо каструльку кришкою і ставимо її охолоджуватися. Після, додати сюди персикове пюре, що залишилося.
  6. Тепер беремося до вершків. Збиваємо їх міксером до міцних піків. А тепер акуратно (рухами зверху вниз) вводимо їх у жовткову масу. Має вийти ось така ніжна однорідна суміш кремоподібної текстури.
  7. А тепер найцікавіше! Зазвичай масу для морозива заморожують в одній місткості, але тоді потрібна або морожениця, або деякі зусилля, щоб постійно перемішувати морозиво.
  8. Якщо скористатися силіконовими або іншими невеликими формами, то нічого перемішувати не потрібно! просто розлити готову суміш по порціях і поставити в морозилку.
  9. Через 1-2 години у вас готове смачне морозиво! Я використовувала спеціальні пластикові формочки для ескімо на паличці та звичайні силіконові для кексів. Морозиво відмінно виходить із формочок. І жодних кристаликів, лише цілісна, гладка, однорідна текстура.
  10. Перед подачею морозиву краще дати постояти хвилин 5, щоб воно злегка підтануло, так смачніше.

Источник материала
loader