Сезонний рецепт: найсмачніший кіш зі спаржею
Сезонний рецепт: найсмачніший кіш зі спаржею

Сезонний рецепт: найсмачніший кіш зі спаржею

«Обираючи спаржу, варто звернути увагу на три критерії: основа пагона має бути злегка блискучою, стебло прямим і пружним, а кінчик — закритим і неушкодженим», — радить екскухарка французького ресторану з трьома зірками Мішлен, а тепер авторка кулінарного сайту і блогу в Instagram Анастасія Ворже, яка поділилася рецептом найсмачнішого кішу зі спаржею.

Кіш зі спаржею, броколі та лососем Спаржу радять готувати одразу після покупки. Але якщо вона полежала в холодильнику кілька днів і трохи «засумувала» — цей кіш дасть їй друге дихання! Ви можете варіювати поєднання овочів, наприклад замінити броколі на стручкову квасолю або цукіні. Взагалі кіш — геніальний винахід, що вимагає мінімум зусиль, мінімум часу і мінімум задіяного посуду, що теж важливо.

рецепти зі спаржею

Готємо кіш з лососем та спаржею

Інгредієнти:

200 г листкового тіста (або тіста для кіша)

250 г зеленої спаржі

1/4 головки броколі

150 г копченого або свіжого лосося

кілька гілочок кропу (за бажанням)

2 яйця

2 жмені тертого сиру

150 мл жирних вершків

щіпка мускатного горіха сіль, перець

Рецепт кіша зі спаржею:

1. Розігріваємо духовку до 180°С. Форму змащуємо вершковим маслом і викладаємо тісто, проколюємо виделкою в декількох місцях і загортаємо краї. Ставимо в холодильник.

2. Миємо і досить дрібно ріжемо спаржу та броколі — так вони встигнуть пропектися, поки кіш буде в духовці. Лосось ріжемо кубиками. Якщо використовуєте солону або копчену рибу, рекомендую нарізати подрібніше. Свіжу рибу — крупніше. Кріп подрібнюємо. Збираємо всі інгредієнти в мисці. Розбиваємо яйця, наливаємо вершки та додаємо сир. Солимо, перчимо та посипаємо мускатним горіхом.

3 Ретельно перемішуємо начинку і виливаємо у форму з тістом. Рівномірно розподіляємо по дну. Випікаємо кіш приблизно півгодини. Тісто має добре підрум`янитися, а овочі стати м`якими. Цей кіш має чудовий смак як гарячим, так і холодним, на сніданок, обід чи вечерю. Смачного!


Источник материала
loader