Великоднє меню: дуже смачна домашня куряча ковбаска
Великоднє меню: дуже смачна домашня куряча ковбаска

Великоднє меню: дуже смачна домашня куряча ковбаска

Що приготувати на святковий великодній обід для дітей та дорослих? Ідеї великодніх страв варто пошукати в традиційній кухні. Серед улюблених рецептів наших предків — паска і домашня ковбаса. І якщо ви вже знайшли перевірений рецепт паски для складання меню на Великдень, експерти Glossary Organic пропонують приготувати дуже смачну домашню курячу ковбаску. 

Рецепт домашньої ковбаски

Інгредієнти для ковбаски:

1,7 кг — курячі стегна 

700 г — індичка (філе) 

70 г — вершкове масло 

2.5-3 м — оболонка (кишка) 

2 ст.л. — рослинна олія

сіль, чорний перець, гострий перець, коріандр, чебрець, пажитник (за бажанням) 

Приготування ковбаски: 

  • Курячі стегна вимити, видалити шкіру. Вирізати кісточку та хрящі. Подрібнити курятину м`ясорубкою. Філе індички вимити й очистити від плівок. Дрібно нарізати філе на кубики, якщо ви не любите ковбасу з явно вираженими шматочками м`яса, то також подрібніть індичку в однорідний фарш. Щоб ковбаса з курки вийшла з приємним пряним запахом, додайте ароматні спеції.
  • Посоліть і поперчіть фарш, додайте 1-2 щіпки меленого гострого перцю, 0.5 ч.л. меленого коріандру і трохи чебрецю, розтерши його пальцями до стану пилу. Крім цього, можна додати меленого пажитника: це дуже ароматна спеція, додавати її треба обережно і в міру. Щоб курячі ковбаски не були «сухими», у фарш необхідно додати вершкове масло. 
  • Заздалегідь заморозьте шматочок, а потім натріть його на тертку безпосередньо у фарш. Фарш добре замісіть лопаткою або ложкою, руками не варто — розтопиться вершкове масло. Фарш не потребує визрівання, він готовий для начинки. Підготовлені кишки потрібно вимити та розглянути на наявність розривів. Перед фаршируванням оболонку добре промити — у магазині вона продається з сіллю, консервувальними добавками.
  • Начиніть ковбасу та сформуйте на свій смак. Перед запіканням можна трохи відварити ковбасу. За допомогою зубочистки, проколюємо оболонку в багатьох місцях з інтервалом 5-6 см, а також видимі порожнини, наповнені повітрям. У каструлю відповідного діаметру — щоб влізла зв`язана спіраллю ковбаса, налити 12-15 см холодної води. опустити в неї ковбасу і нагріти до початку кипіння. Варити ковбасу з курки 4-5 хвилин за слабкого кипіння.
  • За нитку витягнути курячу ковбасу з води та перекласти у форму для запікання або на деко, попередньо змастивши його олією. Змастіть приварену ковбасу тонким шаром рослинної олії.
  • Запікайте до готовності.

Источник материала
loader