Песто з руколою: смачний весняний рецепт
Песто з руколою: смачний весняний рецепт

Песто з руколою: смачний весняний рецепт

Що їсти навесні, якщо ви хочете збалансувати здоров`я і самопочуття? Рукола — вельми корисний продукт, який варто додати до щоденного раціону, якщо ваша мета — харчуватися здоровіше і правильніше.

Рукола, так само як куркума і базилік, сприяє відтоку жовчі в організмі та тим самим покращує обмін речовин. У руколі дуже багато вітамінів групи В, вітаміну С, заліза, а також є мідь, цинк, селен, магній, калій і кальцій. Руколу часто додають у песто. Приготуймо цю страву разом — вийде дуже смачно і корисно!

класичний песто

Рецепт песто з руколою

Інгредієнти:

Базилік — 60 г

Насіння пінії або кедрові горішки  — 3 ст. ложки

Тертий овечий сир  — 2 ст. ложки

Пучок руколи

Часник  — 2 зубчики

Тертий пармезан  — 3 ст. ложки

Оливкова олія  — 100 мл

Сіль  — на смак

Спосіб приготування песто з руколою:

  • Базилік вимити та обсушити. Сир натерти на тертці. Часник очистити та дрібно нарізати.
  • Кедрові горішки можна обсмажити на сковороді без олії, але можна залишити як є.
  • У блендері або за допомогою мармурової ступки подрібніть кедрові горішки (або насіння пінії), часник, сир. 
  • Додайте сіль і поступово розбавляйте отриману масу оливковою олією холодного віджиму до консистенції сметани. 
  • Соус можна розтерти ложкою в мисці або подрібнити за допомогою блендера.

Источник материала
loader