Рецепти млинців досить прості — інгредієнти до страви подекуди змінюються, проте основа для приготування зазвичай залишається однаковою. Але як зробити їх ідеальними? Кухарі радять додавати борошно порціями, щоб тісто вийшло однорідним і не мало грудочок. Цукор кажуть використовувати до смаку, проте попереджають — млинці можуть підгоріти, якщо його буде багато. Щодо готового тіста, зазначають, що його варто залишити не декілька хвилин. Потім, щоб вдало посмажити, радять тільки трохи змастити олією сковорідку. Тісто на розпечену пательню треба наливати швидко — і так, щоб воно розподілилося рівномірно на поверхні.
Якщо ж ви готуєте американський варіант млинців, то запам’ятайте: перевертати панкейк потрібно тільки тоді, коли на поверхні ще не засмаженого боку з’являться дірочки. Та якщо бачите, що низ панкейку уже рум’яний, а на поверхні тісто ще рідке, то вогонь під сковорідкою потрібно прикрутити.
Такі поради — завжди універсальні. Проте варто ними скористатися і в житті. Разом із брендом «Олейна» ми зібрали 5 рецептів млинців — обирайте той, який вам найбільше до вподоби.
Налисники по-чернігівськи
Інгредієнти для тіста:
Яйця — 2 шт.
Молоко — 200 мл
Крохмаль — 100 г
Цукор — 1 ст. ложка
Рафінована соняшникова олія «Олейна» — 1 ст. ложка
Сіль — на свій смак
Вершкове масло для запікання — 40 г
Інгредієнти для начинки:
Сир — 200 г
Жовтки — 1 шт.
Цукор — 1 ст. ложка
Готуємо:
- Просіюємо крохмаль через сито.
- Збиваємо яйця з цукром до утворення піни й додаємо олію «Олейна» та молоко. Ретельно перемішуємо суміш.
- До суміші додаємо крохмаль.
- Частинами виливаємо утворене тісто на розігріту сковорідку. Налисники пропікаємо з двох сторін — можна перевертати, коли краї стають золотисто-рум’яними.
- Окремо перетираємо сир із цукром та жовтками. Кладемо начинку на налисники — закручуємо їх у трубочки, загорнувши краї всередину.
- Готові налисники складаємо у вогнетривку посудину. Розтоплюємо вершкове масло і заливаємо ним страву.
- Запікаємо налисники в духовці за температури 180 градусів упродовж 20-30 хвилин.
Пісні млинці
Інгредієнти для тіста:
Борошно — 2 склянки
Соєве або мигдальне молоко — 2,25 склянки
Рафінована соняшникова олія «Олейна» — 2 ст. ложки
Цукор — 2–4 ст. ложки
Ванільний екстракт — 1 ст. ложка
Готуємо:
- У велику посудину додаємо борошно, ванільний екстракт, цукор, рафіновану соняшникову олію «Олейна» та соєве молоко. Перемішуємо, поки тісно не стане однорідним.
- Розігріваємо сковорідку, наливаємо в неї трохи олії. Виливаємо трохи тіста на сковорідку та випікаємо млинці з обох боків.
- Готові млинці можна подавати з медом або начинкою на ваш смак.
Шоколадні млинці
Інгредієнти для тіста:
Яйце — 2 шт.
Борошно — 5 ст. ложок
Молоко — 100 мл
Розпушувач — 1 ч. ложка
Какао — 2 ст. ложки
Цукор — 1 ст. ложка
Рафінована соняшникова олія «Олейна» — 1 ст. ложка
Окріп — 100 мл
Готуємо:
- У посудину додаємо яйця, какао та цукор. Розмішуємо, поки тісто не стане однорідним.
- До суміші додаємо рафіновану соняшникову олію «Олейна» та окріп. Залишаємо тісто на 5 хвилин.
- Розігріваємо сковорідку, додаємо в неї трохи олії. Випікаємо млинці з обох боків.
- Шоколадні млинці можна подавати із сиром, полуницею, заварним кремом чи начинкою на ваш смак.
Млинці на гречаному борошні
Інгредієнти:
Кефір — 200 мл
Гречане борошно — 150 г
Пшеничне борошно — 50 г
Цукор — 2 ст. ложки
Яйце — 1 шт.
Сіль — на ваш смак
Розпушувач — 1 ч. ложка
Рафінована соняшникова олія «Олейна» — 1 ст. ложка
Готуємо:
- У глибокій посудині змішуємо пшеничне та гречане борошно, сіль та цукор.
- Кефір кімнатної температури змішуємо з рафінованою соняшниковою олією «Олейна» та яйцем. Вливаємо суміш до борошна і розмішуємо до однорідності.
- Залишаємо тісто на 20 хв.
- Розігріваємо сковорідку, змащуємо її тонким шаром олії. Наливаємо тісто і випікаємо млинці з обох боків.
- Гречані млинці можна подавати зі сметаною чи іншими начинками.
Панкейки
Інгредієнти для тіста:
Молоко — 200 мл
Борошно — 200 г
Яйце — 1 шт.
Цукор — 1 ст. ложка
Рафінована соняшникова олія «Олейна» — 1 ст. ложка
Розпушувач — ½ ч. ложки
Готуємо:
- У глибоку миску додаємо яйце, цукор, збиваємо суміш. До неї вливаємо молоко.
- Змішуємо борошно з розпушувачем. Додаємо до молочно-яєчної суміші й ретельно збиваємо.
- До однорідного тіста середньої густини додаємо рафіновану соняшникову олію «Олейна». Накриваємо миску плівкою і залишаємо її в холодильнику на 20 хвилин.
- Виливаємо частинами суміш у центр розігрітої сковорідки. Смажимо її з обох боків до золотистої кірочки.
- Панкейки можна подати з медом, сиропом чи начинкою на будь-який смак.
Олейна, готуємо з любов`ю!