Курка з лимонно-імбірним глазуруванням: простий рецепт
Курка з лимонно-імбірним глазуруванням: простий рецепт

Курка з лимонно-імбірним глазуруванням: простий рецепт

«Коли в магазині чи на ринку є вибір, я обов`язково купую курячі грудки на кістки зі шкірою. Що не кажи, а вона виходить смачнішою, ніж звичайне куряче філе, просто якась магія. Цей рецепт — дуже популярне поєднання курки та лимона, але, крім цього, я вирішив додати трохи імбиру для пікантності, а як гарнір використовувати глазуровані апельсини. Куряча грудка виходить дуже смачною та святковою!», — каже Євген Клопотенко.

Як приготувати курячу грудку з лимонно-імбирним глазуруванням

Інгредієнти:

1 куряча грудка (на кістці)

20 г кореня імбиру (очищеного)

3 ст. л. цукру

сік лимона (одного)

1-2 апельсини

Оливкова олія (або соняшникова олія для смаження)

Сіль та перець (до смаку)

Куряча грудка з лимонно-імбирним глазуруванням: покроковий рецепт

Замаринуйте курячу грудку. У невеликій мисці змішайте корінь імбиру (20 г), натертий на дрібній тертці, половину сік лимона і 2 ст. л. цукру. Викладіть в миску курячу грудку (1 шт.), помірно розподіліть по ній маринад і залиште на 15 хвилин.

Приготуйте подушку з апельсинів. Апельсин (1-2 шт.) поріжте кружальцями, викладіть у сотейник, додайте сік половини лимона та 1 ст. л. цукру. Доведіть до кипіння на маленькому вогні, продовжуйте кип`ятити, поки глазур не загусне.

Духовку розігрійте до 180 градусів. Курячі грудки обсмажте на сковороді з оливковою олією до отримання золотистої скоринки. Перекладіть грудку в місткість для запікання або на лист, полийте маслом, на якому вона смажилася, і декількома ложками маринаду. Відправте до духовки на 20-25 хвилин. Подавайте на подушці із глазурованих апельсинів. Готувати — це просто !


Источник материала
loader