«Часто ви питаєте, як змінити сніданки, щоб діти їх із задоволенням їли, і це не мало б багато часу. Я знаю такий рецепт. Ньоккі — смачні, невеликі картопляні коржики зі шпинатом і томатним соусом. Готуються швидко, виглядають цікаво, та й називається ця страва дуже мила і якось по-дитячому — «Ньоккі». Років 20 тому я був в Італії та помітив, що там ця страва дуже поширена і всі її обожнюють. Немає жодної людини, яка не закохалася б у Ньоккі відразу. Спробуйте змінити свій сніданок і я обіцяю, що ваш ранок стане приємнішим!», — запевняє Євген Клопотенко і додає, що використання в рецепті вершкового масла та яєць залишається на ваш розсуд.
Як приготувати ньоккі зі шпинатом і томатним соусом
Інгредієнти для сніданку:
450 г картоплі
120 г борошна
10 г вершкового масла
1 яйце
30 г шпинату
100 г томатного соку (або консервованих томатів)
1 лавровий лист
2 горошини запашного перцю
до смаку сіль та перець
Оливкова олія
Ньоккі зі шпинатом та томатним соусом: покроковий рецепт
Очищаємо картоплю, нарізаємо на шматочки та відварюємо до готовності з лавровим листом, запашним перцем та сіллю.
За допомогою товкучки робимо однорідну масу (пюре), в яку додаємо борошно та яйце. Вимішуємо, одержуємо тісто.
Розкочуємо невелику ковбаску, нарізаємо її на рівні брусочки. За допомогою вилки притискаємо брусочки та формуємо ньокки.
У каструлю наливаємо воду, солимо і доводимо до кипіння, кидаємо ньоккі та варимо на середньому вогні 3 хвилини.
Тим часом, на сковороду відправляємо шпинат та вершкове масло, гасимо пару хвилин. Додаємо томатний сік, солимо, даємо соусу трохи прокипіти.
Дістаємо ньоккі шумівкою і кладемо в соус, гасимо півхвилини, щоб вони просочилися соусом.
Готувати — це просто!