Печеня з гарбуза: простий рецепт
Печеня з гарбуза: простий рецепт

Печеня з гарбуза: простий рецепт

«Печеня з гарбуза — дуже популярна їжа в українській кухні. Готувати її дуже просто, а за смаком вона не поступається більш вишуканим стравам. Тим паче, якщо приготувати печеню за якимось незвичайним рецептом. Я пропоную скористатись моїм варіантом. Печеня з гарбуза ідеально підійде для тих, хто не їсть м’ясо. Якщо ж ви вживаєте м’ясо, то перед запіканням можна додати до овочів обсмажені ребра — так ви отримаєте дуже ситну страву», — говорить Євген Клопотенко

Печеня з гарбуза: покроковий рецепт

Інгредієнти:

300 г картофелю очищеного

300 г корень сельдерею очищеного

6300 г тыкви очищеної

1 морква

1 лук ріпчатий

2 гілочки чебрецю

за смаком душистый перець

3 зубчики часнику

Оливкове масло

Петрушка

Лавровый лист

Печеня з гарбуза: покроковий рецепт

Готуємо овочевий бульйон. Цибулю і моркву обсмажуємо на невеликому вогні. Коли овочі стануть м`якими, викладаємо їх в каструлю з водою. Туди ж додаємо перець, лавровий лист, сіль і петрушку.

Гарбуз і корінь селери нарізаємо середнім кубиком і викладаємо на деко, яке потрібно попередньо змастити оливковою олією.

Солимо, додаємо гілочки чебрецю, а також часник, який потрібно попередньо    роздавити ножем. Ставимо деко в розігріту до 180 градусів духовку.

Запікаємо близько 40 хвилин. Періодично відкриваємо духовку, перемішуємо овочі і додаємо до них по декілька черпаків овочевого бульйону.


Теги: готуємо вдома, рецепти клопотенка, що приготувати вдома
Источник материала
loader