Шоколадний бісквіт на молоці: шикарна основа для тортів та тістечок
Шоколадний бісквіт на молоці: шикарна основа для тортів та тістечок

Шоколадний бісквіт на молоці: шикарна основа для тортів та тістечок

Бісквіт на молоці та олії - це чудова основа для тортів та тістечок, прошарованих кремом. Він легко випікається, смачний, вологий та гарно нарізається шарами.

Шоколадний бісквіт на молоці: фото скрін Ютуб

Для приготування знадобляться наступні продукти:

  • 3 яйця середнього розміру;
  • 8 г ванільного цукру;
  • 180 г цукру;
  • 220 мл молока;
  • 60 г олії без запаху;
  • повна столова ложка кукурудзяного або картопляного крохмалю;
  • трохи солі;
  • 210 г борошна для кексу;
  • 20 г какао;
  • 6 г розпушувача.

Шоколадний бісквіт на молоці: фото скрін Ютуб

Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.

Приготування

Ввімкніть на розігрів духовку (до 170 °C, у режимі "верх-низ", без конвекції).

Розбийте яйця в чашу міксера, додайте дрібку солі та ванільний цукор і почніть збивати яєчну суміш на високій швидкості. Повільно додавайте цукор. Змішуйте 3-4 хвилини, поки суміш не стане блідою та злегка пухкою. Тепер додайте крохмаль, перемішайте його з сумішшю на низькій швидкості та влийте молоко та олію. Злегка перемішайте. Просійте борошно, какао-порошок і розпушувач до яєчної суміші та продовжуйте збивати на низькій швидкості, доки все поєднається. Не перемішуйте занадто сильно, щоб уникнути надмірного утворення повітря в тісті.

Вилийте підготовлене тісто для бісквіта у форму для випікання розміром 28/18 см (підійде й кругла форма для випікання діаметром 24 см, вистелена папером для випікання знизу), постукайте нею кілька разів об стільницю та поставте в розігріту духовку. Випікайте 35-40 хвилин (або доки шпажка, вставлена у форму, не вийде чистою).

Шоколадний бісквіт на молоці: фото скрін Ютуб

Вийміть спечений бісквіт з духовки, дайте йому трохи охолонути та перекладіть на решітку. Поки він ще теплий, його можна нарізати на шари потрібной товщини.

А далі справа за вами! Можна промастити коржі кремом або навіть варенням, прикрасити зверху глазур'ю, шоколадноє крихтою або шаром желе з фруктами.

Шоколадний бісквіт на молоці: фото скрін Ютуб

Раніше портал Знай писав, чому інколи не можна зменшувати кількість цукру в рецепті, навіть коли ви на дієті: поради кондитера

Крім того, ми повідомляли, як приготувати вдома плодово-ягідне морозиво - рецепт.

Також портал інформував про рецепт пирога зі сливами та безе: сезонний десерт, який просто тане у роті.

Джерело матеріала
loader
loader