Більшість готують неправильно: як посмажити ідеально хрустку картоплю
Більшість готують неправильно: як посмажити ідеально хрустку картоплю

Більшість готують неправильно: як посмажити ідеально хрустку картоплю

З усіх протестованих способів саме варіант з оцтом виявився найвдалішим.

Ви дізнаєтеся:

Відкрито простий секрет приготування ідеальної хрусткої картоплі з м'якою, повітряною серединкою - для цього знадобиться всього один звичний кухонний інгредієнт.

Довгий час кулінари експериментували з різними способами - використовували тваринний жир, оливкову олію або вимочували картоплю в солоній воді годинами, пише Express.

Однак один із них знайшов особливо ефективний метод. І він виявився вельми корисним.

Він додав дві столові ложки звичайного білого оцту у воду і довів картоплю до кипіння, варячи її до м'якості - до стану, коли бульби легко протикаються виделкою.

Після 12 хвилин кип'ятіння злив воду і дав картоплі постояти ще 3-4 хвилини, щоб зайва волога випарувалася. Це важливо: пар допомагає підсушити поверхню, готуючи її до хрусткої скоринки.

Цікаві факти про картоплю
Цікаві факти про картоплю / Главред

Потім картоплю активно потрясли в ситі - отвори створюють шорстку текстуру на поверхні, завдяки якій скоринка виходить особливо хрусткою.

Після цього картоплю виклали в один шар у кошик фритюрниці та готували 22 хвилини. Результат перевершив очікування: апетитна золотава скоринка зовні та ніжна повітряна м'якоть усередині.

З усіх протестованих способів саме варіант з оцтом виявився найвдалішим.

Як приготувати картоплю з апетитною хрусткою скоринкою: поради кулінара

Багато хто впевнений, що для отримання ідеально хрусткої картоплі її потрібно одразу смажити, але це не зовсім вірно. За словами експерта, існує простий спосіб, який дає змогу домогтися кращої текстури без зайвих зусиль.

Він пояснив, що перед смаженням картоплю варто трохи проварити.

"Найважливіше - попередньо відварити картоплю протягом трьох-п'яти хвилин. Це ключ до того, щоб вона вийшла дійсно хрусткою при смаженні", - пояснив шеф-кухар.

Дивіться відео - як смачно приготувати смажену картоплю:

Раніше Главред писав про те, що шеф-кухар поділився унікальним рецептом пюре. Відомий кухар розкрив незвичайний спосіб приготування пюре, який знають одиниці.

Нагадаємо, раніше Главред писав простовідсотковий спосіб врятувати запас картоплі. Чи можна готувати з млявої картоплі - коли не можна їсти стару картоплю.

Більше новин:

Про джерело: Express.co.uk

Express.co.uk — це британський новинний вебсайт, пов’язаний із газетою Daily Express, яка є однією з найстаріших таблоїдних газет у Великій Британії. Сайт належить до медіакомпанії Reach PLC, яка також володіє іншими популярними виданнями, такими як Daily Mirror та Daily Star.

Джерело матеріала
loader