/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F6bcc74bec89d262c855bd334a301e33b.png)
Не гірше, ніж в улюбленій кав'ярні: як приготувати вдома найсмачніший айс-лате
Айс-лате може здатися простим напоєм, який легко приготувати вдома, але на практиці багато хто стикається з тим, що вже за кілька хвилин на сонці кава перетворюється на водянисту та несмачну рідину. Про це пише Express.
Експерт Джонатан Сітсон зазначає, що головна помилка більшості полягає у використанні звичайного льоду. Справжній лайфхак – це заморожувати залишки звареної кави й використовувати їх як кубики льоду.
"Кавові кубики – це чудовий спосіб зберегти насичений смак холодного напою без розбавлення водою. На відміну від стандартного льоду, вони при таненні надають напою додатковий кавовий аромат, а не роблять його слабким", – пояснює Сітсон.
За його словами, процес доволі простий – потрібно зварити трохи міцнішу порцію чорної кави, повністю охолодити її, розлити у формочки та залишити в морозилці на ніч. Хоча для цього ідеально підходить кава холодного настою через м’який смак, підійде й будь-який інший варіант.
Після заморожування готові кубики варто перекласти в герметичний контейнер або пакет для заморозки й використовувати протягом двох тижнів – щоб уникнути стороннього запаху чи присмаку.
Коли захочете випити освіжальний айс-лате, просто киньте кавові кубики в склянку та залийте їх свіжоприготовленою холодною кавою. Щоб напій довше залишався прохолодним, Сітсон радить використовувати великі формочки для льоду й термосклянки – це дозволить насолоджуватися смаком протягом цілої години без втрати якості. Для додаткової родзинки можна додати трохи ванільного сиропу або щіпку кориці перед заморожуванням.
- До цього ми писали, як зварити еспресо, раф і лате вдома і навіть без кавоварки: рецепти, з якими бариста не потрібен.
- Ще Знай.ua повідомляв, чим доповнити каву, щоб покращити метаболізм.
- Також наш портал розповідав про холодний чай без заварювання: рецепт ідеального напою для спеки.
