Як приготувати сирну запіканку з сезонними ягодами: простий рецепт від фудблогерки
Як приготувати сирну запіканку з сезонними ягодами: простий рецепт від фудблогерки

Як приготувати сирну запіканку з сезонними ягодами: простий рецепт від фудблогерки

Сирна запіканка - це смачна, поживна та корисна страва, яка ідеально підходить для сніданку або перекусу протягом дня. Її залюбки їдять дорослі і діти.Фудблогерка Наталія Жук поділилася простим рецептом приготування сирної запіканки."Такої сирної запіканки ви ще точно не куштували", - каже кулінарка.450-500 г кисломолочного сиру2 яйця100 г сметани60-80 г цукру10 г ванільного цукру25 г кукурудзяного крохмалю150-200 г ягід (лохина, малина) + кукурудзяний крохмальВанільний пудинг за бажанням (готуємо по інструкції)Форма 22 см. на 12 см.У глибоку миску викладаємо приблизно 500 грам кисломолочного сиру. До нього додаємо 2 яйця, 100 грам сметани, цукор, ванільний цукор та 25 г кукурудзяного крохмалю. Все це перемішуємо за допомогою блендера.Далі форму, застилаємо пергаментом, та перекладаємо сирну масу.200 грам ягід, у мене це лохина та малина, присипаємо кукурудзяним крохмалем. Та викладаємо зверху на сир. Розрівнюємо та ставимо випікати у розігріту духовку до 180 градусів на 40 хвилин, потім вимикаємо духовку і залишаємо постояти ще 20 хвилин.Поки запіканка випікається, я ще вирішила зварити ванільний пудинг. Приготувала за інструкцією, розмішала з молоком, та поставила на вогонь, додала цукор та варила на маленькому вогні до загущення.Запіканка вже готова, дістаємо з духовки та повністю остуджуємо."Поливаємо пудингом, а можна і згущеним молоком. Нарізаємо та куштуємо. Вона вийшла дуже ніжна, всередині. Але малина в ній мені не сподобалася, краще брати тільки лохину", - радить Жук.

Джерело матеріала
loader
loader