Довго стояти біля плити не доведеться: як приготувати ліниву лазанью на сковорідці
Довго стояти біля плити не доведеться: як приготувати ліниву лазанью на сковорідці

Довго стояти біля плити не доведеться: як приготувати ліниву лазанью на сковорідці

Готується значно простіше класичної

Лазанья — це традиційна італійська страва, що складається з шарів пасти, м’ясного соусу, соусу бешамель і сиру. Зазвичай її готують у духовці, викладаючи всі інгредієнти шарами у спеціальній формі.

Такий процес вимагає часу, уваги та чимало посуду. Але сьогодні ми пропонуємо лінивий варіант лазаньї на сковороді, який дозволить насолодитися улюбленим смаком без зайвих клопотів — швидко, просто й дуже смачно. Рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "iriska_dimitrova".

Як приготувати лазанью на сковорідці

Інгредієнти:

  • фарш – 500 г
  • цибуля – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • олія – 2-3 ст.л.
  • очищені томати у власному соку – 400 г
  • сіль, чорний перець, сушений базилік
  • вода – 1 склянка
  • листи лазаньї – 150-200 г
  • моцарела – 150 г

Спосіб приготування:

1. На невеликій кількості олії обсмажити цибулю і моркву декілька хвилин.

2. Додати фарш і обсмажити все разом, розбиваючи фарш на дрібні грудочки.

3. Додати у сковорідку томати у власному соці, сіль, чорний перець і сушений базилік.

4. Перемішати та тушкувати ще декілька хвилин.

5. Влити воду, дати закипіти та щільно викласти у сковорідку листи лазаньї, розламані вздовж.

6. Накрити кришкою і тушкувати до готовності листів лазаньї. Час приготування залежить від листів. За необхідності в процесі приготування можна доливати водичку.

7. В кінці посипати натертою моцарелою і готувати під кришкою на повільному вогні ще приблизно 5 хвилин.

Джерело матеріала
loader