/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F2a322c07d182aeae1ec9068dee7c65b2.png)
Простий рецепт шоколадної ковбаси: десерт, перевірений часом і поверне вас у дитинство
Якщо заплющити очі та прислухатися до пам'яті, то серед затишних запахів з кухні обов'язково спливе аромат шоколадної ковбаси.
Ці ласощі — як солодкий квиток у минуле, де все було простіше: липкі пальці, крихти на столі та бабусина посмішка. Повернімося в той безтурботний час і приготуємо цей десерт знову — з простих інгредієнтів, з душею.
Що нам знадобиться:
- Пісочне печиво - 500 г
- Вершкове масло - 150 г
- Цукор — 150 г
- Какао - 2 столові ложки
- Молоко - 100 мл
Як готувати:
-
Розминаємо печиво.
Не треба дрібнити до стану пилу — навпаки, великі шматочки додадуть ковбасі ту саму текстуру. Просто зламай печиво руками або акуратно придуши качалкою. -
Робимо шоколадну основу.
У каструльці або глибокій сковороді змішай вершкове масло, цукор, молоко та какао. Постав на слабкий вогонь і помішуй, поки олія повністю не розтопиться, а цукор не розчиниться. У тебе вийде густа шоколадна маса, від якої важко буде відірватися. -
Збираємо десерт.
У великій мисці поєднай печиво з шоколадною масою. Перемішати так, щоб кожен шматочок печива виявився покритим солодким шаром. -
Формуємо "ковбасу".
Виклади масу на харчову плівку або у звичайний пакет, надай їй форму батончика чи ковбаски. Загорни щільно, щоб маса тримала форму.Шоколадна ковбаса, кадр з відео -
Охолоджуємо.
Відправте в холодильник мінімум на 3-4 години, а краще на ніч. Шоколадна маса застигне, і ковбаса стане щільною та нарізаною, як справжня.
Подача:
Коли десерт застигне, наріж його скибочками, як справжню ковбасу. Можна посипати зверху цукровою пудрою або подрібненими горішками. Подавай із чаєм, молоком чи… як раніше – просто так, поки ніхто не бачить.
Поради від душі:
- Хочеться горішків? Додай у масу грецькі або фундук.
- Хочеш із родзинкою? У прямому сенсі — додай родзинки чи курагу.
- Можна обваляти ковбасу в кокосовій стружці – гарно та смачно.
Раніше ми повідомляли, що з часником, аджиком і навіть кетчупом: 5 рецептів консервації смородини, які ви точно захочете спробувати.

