Коли в Україні з'явилося морозиво: історик здивував відповіддю
Коли в Україні з'явилося морозиво: історик здивував відповіддю

Коли в Україні з'явилося морозиво: історик здивував відповіддю

Українське морозиво дещо відрізнялося від традиційного.

Ви дізнаєтесь:

Морозиво - ідеальний десерт для спекотних днів. Багато хто думає, що з'явилося воно в Україні після європейських країн, хоча це не зовсім так. Про це на своєму YouTube-каналі розповів український історик Олександр Алфьоров.

Главреддізнався, що в Україні справді почалося масове виробництво морозива у 19 столітті, після того як у Європі почали з'являтися різні рецепти цього десерту.

Але справа в тому, що ще значно раніше українські господині почали готувати ексклюзивне морозиво на Масницю. Вони робили фігурки з суміші сиру, сметани, молока, меду та родзинок.

Щоб десерт замерз, його виставляли на цілу ніч на подвір'я, а на ранок діти вже смакували українським морозивом.

Дивіться відео про те, коли українці почали їсти морозиво:

Читайте також:

Про персону: Олександр Алфьоров

Олександр Анатолійович Алфьоров (нар. 30 листопада 1983, Київ) — український історик, радіоведучий, громадський та політичний діяч, кандидат історичних наук, науковий співробітник Інституту історії України НАН України, Голова Інституту національної пам’яті України, майор запасу ЗСУ, передає Вікіпедія.

Джерело матеріала
loader