/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F5276b70a03962d96d2c7c7f026c40bc5.png)
Ресторанна драма: Кацурін розповів, чим отруївся разом із понад пів сотнею відвідувачів
Поліцейські розслідують масове отруєння людей в одному зУ Львові почали розслідувати масове отруєння в ресторані China Hi, власником якого є Михайло Кацурін, чоловік співачки Наді Дорофєєвої.За медичною допомогою звернулися 56 людей, зокрема восьмеро дітей, повідомляє поліція Львівської області."Станом на 22.00, 16 липня до медичних закладів із харчовим отруєнням звернулись 43 особи, з них троє дітей. За фактом слідчі Львівського районного управління поліції №1, за процесуального керівництва Галицької окружної прокуратури, відкрили кримінальне провадження за порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням", - йдеться у повідомленні.Поліцейські встановлюють обставини події, призначені експертизи, проводиться досудове розслідування.За інформацією Львівської міськради, до обласної інфекційної лікарні впродовж 15-17 липня у стані середньої важкості госпіталізували 43 особи, з них 8 дітей, з діагнозом "гостра кишкова інфекція та харчова токсикоінфекція". Усі вони відвідували ресторан China Hi. Пізніше повідомили про 56 постраждалих.Тим часом Михайло Кацурін, який теж отруївся, розповів деталі на своїй сторінці в Instagram."Я отруївся у власному ресторані у Львові. І, на жаль, не тільки я. Попередня гіпотеза - яйця і яєчний крем в десертах 14 і 15 липня. Я теж лягаю в інфекційку, бо стан паскудний.", - каже Кацурін.Що роблять вже і що будуть робити:- сплачують рахунки за лікування всім, хто отруївся. З усіма, хто звернувся по допомогу, на звʼязку.- закрили заклад до звʼязування обставин.- викликали санстанцію, яка вже перевірила всіх співробітників, поверхні та продукти. Чекають на результати. Повідомлять їх кожному постраждалому і громаді також. Всі інші належні законом перевірки звісно пройдемо теж.- утилізують всі продукти, які наразі є в ресторані, незалежно від результатів перевірки."Ми вже 10 років годуємо гостей і зараз це приблизно пів мільйона відвідувачів на рік. Якість продуктів, процесів, стандартизація, безпека - звісно, один з наших головних фокусів уваги. Втім, як нам пояснили в інфекційній - кожного літа в ресторанах стається декілька аналогічних, так званих "спалахів". На жаль, цього разу "спалах" стався з нами. Вибач, Львів. Нам страшенно шкода. Ми зробимо усе і більше, щоб виправитися", - наголосив Кацурін.
