/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F9faf30efe2fd0d05de4ddcff38856d77.jpg)
Клопотенко викрив міф про лосося: що ми насправді купуємо в магазинах
Червона риба / © Pixabay
Більшість українців переконані, що купують у супермаркетах справжнього лосося. Проте, як виявилось, така риба офіційно не існує. Про це заявив відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко на своєму YouTube-каналі.
Про це розповів український шеф-кухар Євген Клопотенко на своєму YouTube-каналі.
За його словами, в Україні назва «лосось» стала узагальнюючим терміном. Її використовують для позначення декількох видів червоної риби, які мають схожий вигляд та смак. Така практика вигідна торговим мережам, адже під гучною назвою можна продати дешевші види риби дорожче.
«Ви знаєте, що тут немає лососів? Давайте розберемося. Вони такий вид, називається лосо-се-ві. А підвид — це вже от та риба, яку ми їмо. От насправді і форель, і сьомга, і форель лічкова, і голень, і горбуша — це все підвид лососев. Коли ви приходите в магазин, ви можете сказати, дайте мені лосося, і вам можуть дати будь-що завгодно. Хіба що в Америці називають дехто один із видів лосось антарктичний, — розповів він.
Клопотенко розповів, що на полицях супермаркетів під назвою «лосось» ховається зовсім інша риба. Найчастіше — це форель.
«Але це скрізь за все форель. Найсмачніше для мене, звичайно, дика форель, але її дуже мало лишилося, тому що краще робити? Купувати нашого українського коропа, його дуже багато, його вирощують в озерах. І якщо вам цікаво, я можу вам показати, як його можна їсти без кісток», — додав кулінар.

