Літо в банці: як закрити вишню у власному соку, щоб тішити себе десертами цілий рік
Літо в банці: як закрити вишню у власному соку, щоб тішити себе десертами цілий рік

Літо в банці: як закрити вишню у власному соку, щоб тішити себе десертами цілий рік

Ідеальна заготівля для зимових пирогів та десертів

Вишня — універсальна ягода, яку можна використовувати по-різному: сушити, варити з неї варення чи компоти, або ж додавати до пирогів, тортів та інших десертів. Заготовлена у власному соку вишня зберігає свій смак, аромат та колір. Тож навіть взимку з нею можна приготувати пиріг, який буде нагадувати про літо.

Перевіреним рецептом вишні у власному соку поділились на YouTube-каналі Абетка рецептів.

Інгредієнти на 2 півлітрові баночки:

  • 1 кг вишень без кісточки
  • 250-300 г. цукру

Спосіб приготування:

1. Видаліть з вишень кісточки та кожен шар ягід пересипте цукром.

2. Залиште вишні з цукром при кімнатній температурі на 4-5 годин. Можна залишити на ніч, щоб вишні пустили достатньо соку.

3. Розкладіть вишні у банки та залийте соком, що утворився.

4. Прикрийте банки з вишнею кришками та стерилізуйте 10 хвилин від моменту як закипить вода.

5. Простерилізовані банки герметично закрийте, переверніть догори дном та накрийте рушничком та залиште до повного охолодження.

Джерело матеріала
loader
loader