На сніданок або перекус: такі сирні оладки швидко готуються, виходять ситними та смачними
На сніданок або перекус: такі сирні оладки швидко готуються, виходять ситними та смачними

На сніданок або перекус: такі сирні оладки швидко готуються, виходять ситними та смачними

Сирні оладки виходять пишними та ніжними

Кисломолочний сир — це поживний продукт із м’якою текстурою та ніжним смаком, який містить білок, кальцій і корисні бактерії. Його активно використовують у кулінарії: додають до запіканок, вареників, млинців, салатів, а найпопулярнішою стравою з нього, безперечно, є солодкі сирники.

Але сьогодні ми пропонуємо іншу, не менш цікаву і смачну ідею — приготувати солоні сирні оладки. Вони стануть чудовим варіантом для ситного сніданку або перекусу, особливо якщо хочеться чогось незвичного, але простого. Рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "yulia_dietolog".

Як приготувати сирні оладки

Інгредієнти:

• сир кисломолочний — 100 г;

• яйця варені — 2 шт.;

• цибуля зелена — за смаком;

• сир твердий — 50 г;

• яйце сире — 1 шт.;

• борошно рисове (або пшеничне) — 20 г;

• сіль — за смаком;

Спосіб приготування:

  1. Зварити яйця круто.
  2. Нарізати варені яйця та зелену цибулю.
  3. Натерти твердий сир.
  4. Змішати кисломолочний сир, яйця, цибулю, твердий сир, сире яйце, борошно та сіль до однорідної маси.
  5. Смажити оладки на антипригарній сковорідці з невеликою кількістю олії на повільному вогні до рум’яної скоринки або запекти в аерогрилі.
Джерело матеріала
loader